ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les exportacions catalanes creixen un 4,8% al febrer i assoleixen els 5.231 milions d’euros

Imatge per defecte

•    Les vendes de Catalunya a l’exterior, liderades pels productes químics i els béns d’equip, han crescut a les quatre demarcacions catalanes.

•    En el període acumulat gener-febrer, a tot Catalunya han registrat un creixement global de l’1%.


Les exportacions de les empreses catalanes han augmentat un 4,8% al febrer en comparació al mateix mes de l’any 2015 i han assolit els 5.231 milions d’euros. Segons càlculs d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, es tracta del millor mes de febrer de la sèrie.
Les vendes de Catalunya a l’exterior han estat liderades pels productes químics (+7,8%) i els béns d’equip (+14,6%), segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Les exportacions catalanes al febrer han registrat un índex de creixement superior al de la mitjana de la zona euro (2,1%), al de la Unió Europea (2,3%) i al de països de referència com Alemanya (4,1%) o Itàlia (3,3%), entre d’altres. De fet, les vendes de Catalunya a l’estranger han representat un 25,7% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.
A més, aquest mes de febrer les exportacions han augmentat a les quatre demarcacions catalanes, destacant el creixement de les vendes a l’exterior dels sectors de l’alimentació a Lleida (24,7%), els productes químics a Tarragona (18,7%) i Girona (41,8%) i els béns d’equip a Barcelona (20,8%).
Volum exportacions febrer 2016 (en milions d'euros)
Creixement febrer 16/15
Barcelona
4.115
3,4%
Girona
377,4
2,4%
Lleida
127,6
16,6%
Tarragona
610,5
14,7%
TOTAL CATALUNYA
5.230,7
4,8%


En termes acumulats, pel que fa al període gener-febrer, les exportacions catalanes han registrat un creixement de l’1% en comparació al mateix període del 2015.


ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 

 

Les exportacions catalanes creixen un 4,8% al febrer i assoleixen els 5.231 milions d’euros