ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat crearà un directori de les start-ups catalanes

Elaborat des d’ACCIÓ, el directori té com a objectiu posicionar l’ecosistema emprenedor de Catalunya al món

11/05/2016 12:58
Imatge per defecte

•    Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, dins el marc del Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya.

•    Elaborat des d’ACCIÓ, el directori té com a objectiu posicionar l’ecosistema emprenedor de Catalunya al món.

•    Baiget ha dit que “ho fem perquè volem ajudar les start-ups a créixer, i creiem que aquest directori els facilitarà la projecció internacional”.

La Generalitat de Catalunya està treballant en l’elaboració d’un directori de les start-ups que existeixen al país. Ho ha anunciat aquest dimecres el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en la inauguració del Dia de l’Emprenedoria del Sud de Catalunya que s’ha celebrat a Salou.

Elaborat des d’ACCIÓ dins el marc del programa Catalunya Emprèn, el nou directori neix amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema emprenedor de Catalunya al món, per tal d’augmentar l’atracció de finançament i les sinèrgies entre les mateixes empreses. 

El conseller ha explicat que “ho fem perquè volem ajudar les start-ups a créixer. Sabem que existeixen més de 1.000 start-ups a Catalunya, però pensem que les hem d’identificar i aglutinar en un directori que permeti facilitar també la seva projecció internacional”. Baiget ha afegit que està previst realitzar missions internacionals específiques per a start-ups.

El directori permetrà identificar totes les empreses emergents que existeixen a Catalunya, segmentades per sectors, i inclourà informació sobre la seva dimensió, nombre de treballadors i finançament obtingut, entre d’altres factors. 

Baiget també ha anunciat que properament es convocarà una nova línia d’ajuts del programa Xarxa Emprèn per al 2016. El conseller ha dit que jornades com la d’avui demostren que “Catalunya és un entramat d’economia productiva” i ha explicat que el 2015 al Sud de Catalunya es van crear 355 empreses. “Catalunya és una societat emprenedora”, ha dit, i des del Govern “estem compromesos amb el suport a l’emprenedoria”.

L’acte ha estat organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i l’Ajuntament de Salou. El conseller ha volgut aprofitar per agrair a la universitat que també promogui l’emprenedoria.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 

La Generalitat crearà un directori de les start-ups catalanes