ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

14 clústers catalans viatgen a Corea del Sud per explorar aliances amb els agents econòmics del país

Imatge per defecte
•    Els clústers han analitzat oportunitats de negoci amb empreses coreanes com Samsung, Hyundai o eBay Korea.
 
•    Aquesta activitat de referència internacional és un del serveis que ACCIÓ ofereix als membres del programa Catalonia Clusters.
 
•    Hi han participat els clústers de l’Hàbitat, Foodservice, Vins i Caves, Eficiència Energètica, Bellesa, Packaging, Mitjans de Producció Agrícola, Esport, Aigua, Tecnologies de la Salut, Domòtica, Moble,  Nutrició i Salut i Indústries de l’Automoció.

 
Representants de 14 clústers catalans han completat una missió empresarial a Corea del Sud per explorar aliances empresarials amb els agents econòmics del país. Els clústers han participat a la V Strategic Training Week, una activitat de referència internacional que ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa – organitza per als membres del programa Catalonia Clusters, amb la col·laboració de l’oficina que l’agència té a Seül.
 
Hi han participat els clúster managers de l’Hàbitat Clúster Barcelona, el Clúster Foodservice, el Clúster INNOVI (de vins i caves), el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), el Beauty Cluster Barcelona, el Clúster Packaging, el Clúster Català dels  Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC), el Clúster de la Indústria de l’Esport (INDESCAT), el Catalan Water Partnership (aigua), el Health Tech Cluster (tecnologies de la salut), Domotys (Clúster de la Domòtica), CENFIM (Clúster del Moble), AINS (Clúster de la Nutrició i la Salut), i el CIAC (Clúster de la Indústria de l’Automoció). Junts representen més de 780 empreses membres i una facturació agregada de més de 36.000 milions d’euros.
 
Els objectius del viatge han estat analitzar oportunitats de negoci amb empreses clau coreanes com Samsung, Hyundai o eBay Korea. Amb aquesta última, la plataforma d’e-commerce més important del país, s’explorarà la possibilitat de comercialitzar productes catalans a Corea a través d’internet.
 
Durant el viatge, en què s’han realitzat més de 100 reunions de treball, també s’han establert contactes amb clústers de Corea, com el G-Valley –el complexe industrial de Seül que acull 10.000 empreses d’àmbits digitals, com l’e-health o el big data- el Korea Water Partnership o l'associació de fabricants d'automoció, entre d'altres.
 
Aquesta actuació respon a l’impuls per part d’ACCIÓ de la internacionalització dels clústers catalans, així com a la formació de clúster managers en entorns internacionals. En aquest sentit, s’ha realitzat un intercanvi de bones pràctiques entre ACCIÓ i KICOX -organització homòloga a Corea- que permetrà explorar sinèrgies en el futur per connectar clústers d'ambdós països. Corea va iniciar la seva política de clústers el 2005 i compta amb 78 organitzacions clúster.
 
Segons els clúster managers, l’experiència a Corea ha posat de manifest la predisposició de la indústria coreana cap a la col·laboració amb la indústria catalana, sobretot en els sectors més tecnològics com el de l'aigua, les tecnologies de la salut o la domòtica. Han constatat, a més, que Seül és el gran generador de tendències de consum i retail a Àsia en àmbits com beauty, moda o electrònica.

Programa Catalonia Clusters

El programa Catalonia Clusters promou l’agrupació d’empreses i entitats d'un mateix sector que comparteixen una plataforma per créixer, generar massa crítica, compartir reptes i projectar-se internacionalment. Suma actualment 30 clústers formats per 1.780 empreses amb un volum de negoci global de 65.200M€. Les 30 organitzacions clúster tenen, en total, 277.500 treballadors.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 

14 clústers catalans viatgen a Corea del Sud per explorar aliances amb els agents econòmics del país