ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya Emprèn i la Fundació Repsol aposten per la innovació i l’emprenedoria

Han organitzat la jornada “Emprenedoria: el repte de construir les empreses del futur” on s'han donat cita els principals agents de l'ecosistema emprenedor a Catalunya

19/05/2016 12:58
Imatge per defecte


•    Catalunya Emprèn i la Fundació Repsol han organitzat la jornada “Emprenedoria: el repte de construir les empreses del futur” on s'han donat cita els principals agents de l'ecosistema emprenedor a Catalunya.

•    Ha comptat amb les intervencions de Mariona Sanz, directora d'Innovació Empresarial d'ACCIÓ, Ignacio Egea, vicepresident de Fundació Repsol, i Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn.


El programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Repsol aposten per la innovació i l’emprenedoria. El Palau Robert ha estat l'escenari aquest dijous de la trobada professional “Emprenedoria: el repte de construir les empreses del futur”, coorganitzat per les dues entitats en col·laboració amb l'Institut Cerdà. 


La jornada ha estat inaugurada per Mariona Sanz, directora d'Innovació Empresarial d'ACCIÓ i Ignacio Egea, vicepresident de Fundació Repsol. Mariona Sanz ha apostat per una visió de la innovació empresarial "més oberta i modernitzada, més enllà de patents i de tecnologia". En aquest sentit, s'ha referit al Baròmetre de la Innovació a Catalunya, els resultats del qual destaquen que "la innovació la desenvolupen sobretot les empreses de nova creació i les de més de 50 anys, per això impulsem programes que connecten emprenedors amb empresaris industrials".


Per la seva banda, Ignacio Egea ha reiterat el compromís de Fundació Repsol amb el talent i l'emprenedoria com a motors de canvi per contribuir a la construcció d'un futur millor per a la societat. Durant el matí s'han celebrat dues taules rodones en les quals els principals agents que participen en el procés de l'emprenedoria han compartit les seves experiències i recomanacions.


La primera taula ha estat dedicada als agents de l'ecosistema emprenedor, analitzant les possibilitats actuals per al desenvolupament d'empreses tecnològiques amb un alt component d'innovació. Hi han participat Tomàs Díez (FabLab Barcelona), Elisabeth Martínez (acceleradora Connector), Roberto Jimenez (Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol), Júlia Palma (Parc de Recerca de la UAB) i Elena Rico (Caixa Capital Risc).

A la segona taula han participat emprenedors que estan treballant en el camp de la innovació tecnològica i energètica, entre ells dos projectes incubats pel Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol. Els projectes han estat Energy Harvesting, Ledmotive, Pangea Reality, AB– Biotics i Thinking Forward XXI.
Per la seva banda, Pere Condom, director del Programa Catalunya Emprèn, ha explicat que "Catalunya Emprèn promou la cultura emprenedora i la creació de noves empreses a Catalunya". Condom ha destacat que l'ecosistema català d'emprenedoria és "de ràpid creixement, amb talent propi i també amb alta capacitat d'atreure nou talent ". “A Catalunya es creen al voltant de 300 start - ups anualment i estimem que la suma de capital invertit cada any se situa en 400 milions d'euros", ha afegit.


Catalunya Emprèn


Catalunya Emprèn és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, gestionada pel Departament d'Empresa i Coneixement, que engloba, impulsa i promociona les accions de valor per a l'emprenedor i per al creixement de l'emprenedoria a Catalunya.
Una de les seves eines és el mapa #ServeisPerEmprendre. Es tracta d'un portal que aglutina tota la informació essencial per als emprenedors, oferint informació de 350 entitats públiques i privades de tot el territori i de 1.800 serveis (http://serveisperemprendre.gencat.cat/serveis-per-emprendre/).


Fons d'Emprenedors de la Fundació Repsol


La Fundació Repsol té en marxa el Fons d'Emprenedors, una incubadora empresarial sense ànim de lucre que dóna suport a solucions tecnològiques innovadores en matèria d'energia i eficiència energètica perquè es converteixin en realitats de mercat en el menor temps possible.
Aquesta iniciativa es basa en un model de suport propi i diferencial, pel que cada proposta seleccionada rep formació, assessorament continuat per part d'un equip de tutors experts en tecnologia i en desenvolupament empresarial, accés a inversors, un espai de treball i entre 24.000 i 300.000 euros per al desenvolupament de les solucions tecnològiques, en funció de la categoria de suport. 


Des del llançament del Fons d'Emprenedors en 2011, Fundació Repsol ha incubat a 32 start-ups que han desenvolupat 20 patents.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

Catalunya Emprèn i la Fundació Repsol aposten per la innovació i l’emprenedoria