Els departaments d’Empresa i Coneixement, Ensenyament, Agricultura, Treball, Afers Socials i Famílies, i Cultura oferiran als assistents informació sobre els seus serveis als seus estands
- Els departaments d’Empresa i Coneixement, Ensenyament, Agricultura, Treball, Afers Socials i Famílies, i Cultura oferiran als assistents informació sobre els seus serveis als seus estands.
- L’Institut Català de Finances serà present al ‘Mercat del Finançament’, espai que patrocina i on els emprenedors podran conèixer noves vies de finançament per als seus projectes.
- Durant el saló d’enguany es presentaran els resultats de l’estudi GEM (Global Entrepeneurship Monitor) corresponent a l’any 2015, que impulsen conjuntament la Generalitat i la Diputació de Barcelona.
La Generalitat de Catalunya serà present amb dos estands en la sisena edició del Bizbarcelona, que el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona acull els dies 1 i 2 de juny. Des de dos estands, el Govern oferirà als assistents informació i assessorament al voltant del conjunt de serveis per a emprenedors, pimes i per a l’economia social que s’impulsen a través dels departaments d’Empresa i Coneixement; Ensenyament, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Treball, Afers Socials i Famílies, i Cultura.
A més, l’Institut Català de Finances (ICF) patrocina per tercer any consecutiu el “Mercat de Finançament”, espai on els visitants podran conèixer noves vies de finançament per als seus projectes empresarials. En aquesta iniciativa hi participen entitats financeres, institucions, representants de xarxes de Business Angels i fons de capital privat. A més, l’ICF també disposarà d’un estand propi, on oferirà assessorament sobre els diferents productes i instruments financers de què disposa per finançar projectes d’emprenedoria, innovació, internacionalització i creixement.
Bizbarcelona és la cita anual del món de l’emprenedoria. Així, durant dos dies, el saló oferirà tots els recursos i la informació per a aquelles persones que vulguin impulsar el seu projecte d’autoocupació. Bizbarcelona és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Barcelona; Pimec; la Cambra de Comerç de Barcelona, i CaixaBank.
Activitats paral·leles
Al marge de l’activitat d’assessorament i suport que desenvolupi en l’espai firal, la Generalitat organitza o participa en diferents activitats paral·leles durant els dos dies de saló:
1 de juny
9:30 - La creativitat als negocis: aplicació col·laborativa a un escenari de vendes: Taller pràctic de tècniques de creativitat individual i col·laborativa per superar les barreres més freqüents dels professionals autònoms en un escenari de vendes. Iniciativa destinada a persones treballadores autònomes participants a les diferents edicions del programa Consolida’t.
10:00 - Presentació de l’estudi GEM: El primer dia de Saló es presentaran els resultats del Global Entrepreneurship Monitor de Catalunya i Barcelona corresponents al 2015. Aquest és un informe promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement i la Diputació de Barcelona i elaborat conjuntament per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i el departament d’Empresa de la UAB.
10:00 - Sales Ignition: com podem disparar les vendes? Conferència en què es glossaran totes les claus que s’han de tenir presents per impulsar les vendes dels negocis.
11:00 - Les xarxes d'inversors privats: què tenen a dir els inversors als emprenedors? Els assistents coneixeran, a través d’una taula rodona d’experts, el paper d’aquestes xarxes en l’impuls de nous projectes.
12:00 - El préstec participatiu, un complement ideal per al finançament en capital: Presentació de dues empreses de nova creació que han comptat amb el suport de l’ICF per arrancar el seu projecte mitjançant aquest instrument financer.
12:00 - RSE: una nova manera de mesurar l’èxit empresarial: La responsabilitat social empresarial és un model innovador de gestió basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental. Hi ha diferents sistemes i metodologies per implantar-la i mesurar-la. Quin s'adapta millor a la teva empresa? En la sessió es mostrarà un mapa de les diferents iniciatives.
14:00 - Les universitats com a motor d'oportunitats en la creació de startups: Presentació d’un nou programa formatiu i de mentoria per a emprenedors que vulguin crear empreses aprofitant les potencialitats de les universitats i aportant innovació, tecnologia o nous models de negoci. Diferents centres universitaris exposaran les seves experiències.
15:00 - Ja no competeixen empreses, competeixen ecosistemes: Dos especialistes posaran l’accent en la necessitat de les empreses d’explotar, al mateix temps que els recursos interns, tots aquells valors que poden provenir de l’exterior en el marc d’ecosistemes empresarials complets.
16:00 - Finançament públic per a emprenedors, autònoms i comerços: Com i on pots trobar finançament per al teu projecte. Presentació de tres emprenedors que han engegat un negoci amb el suport financer de l'ICF.
2 de juny
10:00 - Win Win - networking per millorar el pitch: Els participants en aquesta sessió podran presentar el seu projecte i rebre feedback, tant d'un expert d'ACCIÓ com de la resta de companys.
10:00 – Cooperativisme a l’escola: En els darrers dos anys s’han constituït més de 60 cooperatives escolars: En aquesta conferència es podrà conèixer l’experiència d’alumnes que han posat en marxa cooperatives d’aquest tipus i dels mestres que els han acompanyat, així com quins són els aprenentatges que n’han extret.
11.00 - Tendències globals en smart cities, IoT i big bata aplicades a l'emprenedoria: Presentació d’un nou programa formatiu i de mentoria per a emprenedors que vulguin crear empreses en els sectors 'smart cities', IoT i 'big data'. Les entitats convidades explicaran els seus programes per tal que els emprenedors interessats hi puguin participar.
12.00 - Entendre l'equity crowdfunding: Sessió enfocada a endinsar-se en aquest tipus de finançament col·lectiu en creixement, en què els microinversors participen en el capital de l’empresa. Els assistents podran saber com participen concretament els inversors i què en treu l'empresa i com s’hi relaciona.
13.00 - Cap a nous mercats - com comencem: Totes les empreses innovadores es plantegen sortir a vendre internacionalment. Quines són les claus per fer-ho bé? Quins mites sobre la internacionalització cal desterrar? Compartirem diferents experiències d'empreses que ja ho han fet.
13.00 - Turisme, esport i salut com a focus de l'emprenedoria: Presentació d’un nou programa formatiu i de mentoria per a emprenedors que vulguin crear empreses en els sectors del turisme, l'esport i la salut, la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci. Les entitats convidades ens mostraran els seus projectes per tal que els emprenedors interessats hi puguin participar.
13:00 - Com finançar el teu projecte d’economia social?: Negociació financera, instruments i entitats: Organitzada conjuntament amb l'Institut Català de Finances i la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya-Fundació Seira, aquesta sessió servirà per conèixer les especificitats del món cooperatiu i de l’economia social a l’hora de buscar finançament, com afrontar la negociació amb entitats financeres, i les entitats i productes financers específics i quin suport tenen.
15:00 – Fem economia social, fem-ho junts: Networking entre empreses i entitats de l'economia social per crear una cadena d’intercooperació que faci possible produir, gestionar i consumir d’una altra manera. Activitat organitzada en el marc del programa aracoop.
16.00 - Com poden col·laborar les startups amb les grans corporacions?: Les grans empreses necessiten innovar i aquesta necessitat pot ser una bona oportunitat per a les startups. Com poden arribar els emprenedors a aquesta col·laboració innovadora? Els assistents a aquesta sessió podrà conèixer de primera mà diferents casos.
La Generalitat de Catalunya, present al Bizbarcelona 2016