ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

8 empreses catalanes participen en una missió a Mèxic per introduir-se al mercat de les tecnologies mèdiques

Durant la missió, organitzada per ACCIÓ, les empreses mantindran més de 110 reunions amb distribuïdors, hospitals, entitats i autoritats de Mèxic i participaran a la fira ExpoMED, una de les més importants del país

Imatge per defecte
•    Durant la missió, organitzada per ACCIÓ, les empreses mantindran més de 110 reunions amb distribuïdors, hospitals, entitats i autoritats de Mèxic i participaran a la fira ExpoMED, una de les més importants del país.
 
•    Amb una població superior als 125 milions d’habitants, Mèxic ha registrat un creixement econòmic del 2,5% aquest 2015 i la previsió és que enguany sigui del 2,69%.
 
•    Al país hi ha 277.000 metges i més de 23.000 unitats de salut entre clíniques, hospitals i centres mèdics.
 
8 empreses catalanes del sector de les tecnologies mèdiques participen fins divendres en una missió empresarial a Mèxic per buscar oportunitats de negoci i introduir-se o ampliar la seva presència al país. Organitzada per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, la missió contempla més de 110 reunions entre les empreses catalanes i altres companyies, hospitals, entitats i representants de l’administració del país, així com la participació a la fira del sector ExpoMED, una de les més importants de Mèxic.
 
Les empreses participants són Vesismin Health, Kymera Creativa, Ventura Medical Technologies, GestPath, Vecmedical, Avinent Implant System, Sibelmed, així com la Fira de Barcelona. La missió compta amb la col·laboració del HealthTech Cluster (Clúster de Tecnologies de la Salut), el Clúster de Salut Mental, el Clúster de Nutrició i Salut i la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitaria (FENIN), que també viatjarà a Mèxic.
 
Mèxic ha registrat un creixement econòmic del 2,5% aquest 2015 i la previsió és que enguany sigui del 2,69%. Amb una població superior als 125 milions d’habitants, el país s’ha posicionat internacionalment com un dels punts de referència com a centre d’atenció mèdica d’algunes malalties i de tractaments de fisioteràpia, cirurgies estàtiques i tractaments dentals. El 2013 la producció de dispositius mèdics a Mèxic va arribar gairebé als 16.000 milions de dòlars i, de fet, un dels indicadors que demostra la consolidació d’aquest sector al país és creixement del 14%, l’any passat, de la indústria farmacèutica.
 
És per això que, segons la directora de l’oficina d’ACCIÓ a Mèxic, Gabriela Gándara, “ara és un molt bon moment perquè les empreses catalanes estiguin presents en aquest mercat, amb el qual compartim cultura, similituds de consum i on els productes catalans tenen molt bona imatge”. Actualment Mèxic compta amb 23.269 unitats de salut (entre clíniques, hospitals i centres mèdics) i 277.000 metges. “Explorarem tant oportunitats al sector públic, a través de licitacions públiques, com en el privat", explica Gándara.
 
Per fer-ho, les empreses catalanes es reuniran amb experts mexicans en temes regulatoris i amb representants de l’administració pública responsable de la seguretat social, que explicaran a les companyies catalanes com accedir a les licitacions públiques. Algunes d’aquestes reunions es celebraran en el marc de la fira ExpoMED, que comptarà amb la presència d’empreses mexicanes del sector, hospitals del país, assegurances i centres de recerca. Durant la fira, que presentarà les darreres novetats en el camp de la tecnologia mèdica, es preveu l’assistència de més de 6.500 compradors professionals, 124 expositors i representants de 20 països de tot el món.
 
Les relacions comercials entre Catalunya i Mèxic
 
Mèxic, amb 16 ports marítims internacionals, 85 aeroports i 10 tractats de lliure comerç amb 45 països és un soci comercial preferent de Catalunya. Les exportacions catalanes a Mèxic han seguit una tendència a l’alça els darrers anys, amb un creixement del 5,2% el 2015 fins arribar als 1.257 milions d’euros de vendes al país (el 29,5% del total que va exportar l’Estat espanyol). Catalunya exporta sobretot a Mèxic vehicles (20,8%), maquinària (10,8%) i peces de vestir (8,3%). Actualment hi ha registrades 1.578 empreses exportadores regulars a Mèxic, és a dir, companyies que hi ha venut al país els darrers quatre anys de manera consecutiva.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya. 
 8 empreses catalanes participen en una missió a Mèxic per introduir-se al mercat de les tecnologies mèdiques