ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ crea una plataforma online que recomana oportunitats de negoci al món a les empreses catalanes

A través de tres preguntes a l’empresa l’eina recomana de manera personalitzada algunes de les 200 oportunitats de negoci detectades al món a través de les 36 Oficines de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ

12/06/2016 01:24
Imatge per defecte
•    A través de tres preguntes a l’empresa l’eina recomana de manera personalitzada algunes de les 200 oportunitats de negoci detectades al món a través de les 36 Oficines de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ.
 
•    Aquest Recomanador d’Oportunitats de Negoci es posa en marxa coincidint amb la XXIII Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ, l’esdeveniment de referència a Catalunya en l’àmbit del comerç exterior.
 
•    Des de demà i fins divendres vinent, 600 empreses catalanes es reuniran amb els directors de les oficines exteriors, que s’han desplaçat a Barcelona, i s’organitzaran diversos seminaris per impulsar les seves exportacions cap a nous mercats emergents.
 
 ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, ha creat una innovadora eina digital que recomana les millors oportunitats de negoci al món per a les empreses catalanes. És un software que, a través de tres preguntes a l’usuari, detecta de manera personalitzada les oportunitats de negoci al món que s’ajusten més al seu projecte empresarial (http://accio.gencat.cat/recomanador).
 
En total s’han identificat 200 oportunitats de negoci extretes del coneixement dels mercats exteriors de les 36 oficines de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món que s’han creuat amb fonts d’informació internacionals. Progressivament aquesta base de dades s’anirà completant fins arribar a les 481 oportunitats de negoci, una informació recollida al Mapa Global d’Oportunitats d’ACCIÓ.
 
D’aquesta manera, l’usuari indica la mida de l’empresa, la seva experiència internacional i el seu sector. Amb aquesta informació, l’eina li proposa les oportunitats de negoci que més s’ajusten a les seves característiques. Destaquen cinc sectors que concentren el major nombre d’oportunitats a nivell mundial: la química, l’alimentació, la maquinària, les TIC i l’automoció.
 
Després de veure aquestes oportunitats, l’empresa té l’oportunitat de demanar una entrevista personalitzada amb els directors de les oficines a l’exterior d’ACCIÓ. De fet, aquesta eina, gratuïta per a l’empresa, es posa en marxa coincidint amb la XXIII Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ, l’esdeveniment de referència a Catalunya en l’àmbit del comerç exterior. Des de dilluns i fins divendres vinent, més de 600 empreses catalanes hi participaran per iniciar o consolidar els seus processos d’exportació a través de reunions amb els directors de la xarxa d’oficines exteriors. Així, rebran assessorament personalitzat per conèixer les millors estratègies i incrementar les seves vendes i identificar noves oportunitats sectorials de negoci a l’estranger.
 
Igualment, els directors de les oficines participaran en seminaris temàtics a la seu d’ACCIÓ per explicar les oportunitats de negoci als Balcans, a Cuba i Panamà, l’Iran i l’Àfrica subsahariana, nous mercats emergents. Com a novetat, també se celebrarà un seminari específic dedicat a les noves vies de negoci que s’obren amb l’anomenat e-commerce coneixent les oportunitats que presenta Amazon per impulsar nous canals d’exportació per a les empreses catalanes.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

ACCIÓ crea una plataforma online que recomana oportunitats de negoci al món a les empreses catalanes