ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La primera edició de la fira In(3D)ustry s’inicia demà a Barcelona amb la participació activa de la Generalitat

Tindrà lloc del 21 al 23 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i aplegarà les principals empreses i usuaris en el camp de la fabricació avançada i additiva

Imatge per defecte

•    La fira In(3D)ustry, From Needs to Solutions tindrà lloc del 21 al 23 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona i aplegarà les principals empreses i usuaris en el camp de la fabricació avançada i additiva.

•    El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà el certamen demà a les 16:45 hores al Palau Z6.
                                          
•    El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, participarà dijous a la sessió “Impulsant la indústria del futur. Enfocament a la impressió 3D”, on es donaran a conèixer les iniciatives de la Generalitat en indústria 4.0.

•    La Generalitat, a més, participa a la fira amb un estand propi on impulsa la participació de 10 empreses i centres tecnològics catalans que ofereixen serveis avançats en impressió 3D aplicats a la indústria.


La primera edició de la fira In(3D)ustry s’inicia demà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona amb la participació activa de la Generalitat de Catalunya. La mostra, que aplegarà les principals empreses en el camp de la fabricació additiva així com arquitectes, enginyers i dissenyadors de tot el món, mostrarà del 21 al 23 de juny les novetats i el futur de la impressió 3D.


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà el certamen demà dimarts a les 16:45 hores al Palau Z6. Serà acompanyat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el director general de la Indústria i de la Pime del Ministeri d’Indústria, Víctor Audera, el vicepresident i general manager de Large Format Printing de Hewlett-Packard, Ramon Pastor, i el delegat especial de l’Estat del Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet.


La fira In(3D)ustry, From Needs to Solutions combina un programa de presentacions amb la zona d’expositors, i s’estructura al voltant de quatre sectors: la salut, l’automoció i aeronàutica, el consumidor i retail, i l’arquitectura i hàbitat. Entre les empreses que hi seran presents destaquen HP, Hofmann, Renishaw, Arburg i Nexeo Solutions, a banda de comptar amb ponents de rellevància mundial com Vinton Cerf, científic nord-americà considerat com un dels “pares” d’internet.


Sessió “Impulsant la indústria del futur. Enfocament a la impressió 3D”


El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, participarà dijous 23 de juny a les 11:00 hores a la jornada “Impulsant la indústria del futur. Enfocament a la impressió 3D”, on es presentaran les actuacions de la Generalitat en indústria 4.0. A la sessió també hi intervindran el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, i la directora general d’Indústria, Núria Betriu.


Estand de la Generalitat de Catalunya


A l’estand de la Generalitat al congrés hi participaran 10 empreses i centres tecnològics que presentaran tecnologies innovadores i serveis avançats en impressió 3D per a la indústria:


•    ASERM(Associació Espanyola de Rapid Manufacturing):  agrupa els principals agents que actuen en el camp de la fabricació avançada i additiva, ja siguin empreses, centres tecnològics, centres d’investigació,  universitats.

•    EntresD: fabricant d’impressores 3D de sobretaula, dirigit majoritàriament a pimes.

•    Eurecat: centre tecnològic de Catalunya, que proveeix al sector industrial i empresarial amb tecnologia diferencial i coneixement avançat.

•    Formbytes: disseny d’impressores 3D domèstiques per al sector de l’educació i la formació.
                         
•    Growthobjects: disseny i enginyeria a través de tecnologies de fabricació additiva.

•    Integral 3D Printing Experts: empresa especialitzada en els camps de la indústria 4.0 (disseny de sistemes avançats, anàlisi i fabricació CAD, Internet de les Coses i sistemes d’impressió en 3D).

•    Leitat: centre tecnològic que col·labora amb empreses i altres entitats per desenvolupar projectes d’R+D i innovació.

    Maier3D: distribuïdora a l’Estat espanyol de les impressores i escàners de 3D Systems, empresa líder en impressores 3D, per a sectors empresarials com l’automoció, la salut o la indústria.

•    Natural Robotics: disseny i fabricació d’impressores 3D. Ha desenvolupat la Delta Black, una impressora 3D FDM d'alta velocitat i una impressora 3D SLS low cost.

•    Nicetrails: nicetrails és un servei per a transformar rutes GPS de muntanya en trofeus únics impresos en 3D.

La impressió en 3D
El sector mundial de la fabricació additiva (màquines, materials i serveis associats) es va situar en 1.900 milions de dòlars el 2011 i algunes fonts estimen que les vendes totals podrien arribar als 100.000 milions de dòlars el 2020. Hi ha segments que creixen a ritmes superiors al 30% anual.

Els efectes de la difusió de la fabricació additiva són molts i diversos; cal destacar-ne un increment de la productivitat, un menor impacte ambiental i una nova ordenació de les cadenes de valor. El fenomen ha despertat l’interès de les empreses i també dels governs, entre els quals destaquen la Comissió Europea, els Estats Units i el Regne Unit, que han posat en marxa diverses polítiques de suport. Per la seva banda, Barcelona destaca com un dels focus més actius en la fabricació digital, amb la seva xarxa de fab labs.

Més informació sobre In(3D)ustry, From Needs to Solutions: http://www.in3dustry.com/

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

 

La primera edició de la fira In(3D)ustry s’inicia demà a Barcelona amb la participació activa de la Generalitat