ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

SONAR+D Catalunya, a l’avantguarda de la tecnologia d’àudio 3D

Imatge per defecte

•    La present edició del Sonar+D ha acreditat el posicionament de Catalunya a l’avantguarda de la tecnologia d’àudio 3D, amb les tecnologies Sfëar i els altaveus desenvolupats per Amate Audio per crear i escoltar música en tres dimensions.

•    La nova tecnologia d’àudio 3D té potencial per a arribar a ser el nou estàndard en àudio, com ho va ser l’estèreo en el seu moment.


La present edició del Sonar+D ha mostrat el posicionament de Catalunya a l’avantguarda de la tecnologia d’àudio 3D, amb les tecnologies Sfëar que ha presentat el centre tecnològic Eurecat per crear música en tres dimensions i els altaveus desenvolupats per l’empresa Amate Audio.

Les cançons 3D composades per músics, artistes sonors i DJ amb la tecnologia Sfëar s’han pogut escoltar en primícia en el Sonar+D amb uns altaveus amb el sistema SA3D desenvolupats per Amate Audio, amb seu a Terrassa, gràcies a la convocatòria Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental, cofinançada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i el fons europeu FEDER.

Es tracta d’un nou sistema acústic innovador pensat per poder equipar estudis professionals de producció musical amb tecnologia de so 3D i per poder organitzar esdeveniments de so 3D immersiu, ja sigui a l’aire lliure i en directe com en sales de concerts.

Per la seva banda, músics internacionals com Mr J, Timothy Schemele i MainBerlin han presentat al Sonar+D les primeres cançons 3D composades amb Sfëar (www.sfear.com), que permet crear cançons i sessions de música en tres dimensions en directe i produir i distribuir música i continguts d’àudio immersiu en els dispositius mòbils a través d’auriculars.

Segons pronostica Adan Garriga, director de Tecnologies Audiovisuals d’Eurecat, “el so 3D serà el nou estàndard en el camp de l'àudio, com ho va ser la irrupció del so estèreo en els anys cinquanta i el pas estèreo al sistema 5.1 en els vuitanta”.

Web d’Amate Audio:http://www.amateaudio.com/

Web de Sfëar:www.sfear.com

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), aplega l’experiència de més de 450 professionals que generen un volum d’ingressos de 45 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.


Més informació a www.eurecat.org

SONAR+D Catalunya, a l’avantguarda de la tecnologia d’àudio 3D