ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa BackOffice crea 30 llocs de treball a Barcelona amb l'obertura d'un centre d'operacions TIC

Imatge per defecte
•    La companyia, que ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat, ho ha anunciat durant la missió empresarial i institucional a Londres organitzada per ACCIÓ

•    Especialitzada en la gestió de dades i amb seu central als Estats Units, Back Office obrirà un centre d’operacions tècniques, distribució i de formació que donarà servei a tot Europa i Àfrica

•    BackOffice ha triat Barcelona “per la reputació de la ciutat com a hub de les TIC, el nombre d’empreses d’aquest sector i el talent”

 
 
L’empresa del sector de les TIC BackOffice Associates, amb seu central als Estats Units, ha obert un centre d’operacions tècniques, distribució i formació a Barcelona que donarà servei a tot Europa i Àfrica. Un projecte que suposarà la creació de 30 nous llocs qualificats fins a finals d’any i que ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat.
 
L’anunci del projecte s’ha fet en el marc de la missió empresarial i institucional a Londres encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu, durant l’acte Barcelona’s Upcoming Tech Scene: New Horizons in Catalonia organitzat per l’oficina d’ACCIÓ a Londres.
 
Fundada el 1996 a Massachusetts (Estats Units), BackOffice Associates està especialitzada en la gestió de dades d’empreses, la migració de dades i el data governance. Segons la companyia, la nova oficina també oferirà formació als treballadors i clients de la marca de tot Europa, així com accés a especialistes per a tota la regió. Actualment l’empresa té clients com Zurich, Eli Lilly i Dow Chemicals, entre d’altres.
 
Així, segons el CEO d’Europa i Àfrica de BackOffice Associates, Clive Bellmore, l’empresa va triar la capital catalana “per la reputació de la ciutat com a hub de les TIC, el nombre d’empreses d’aquest sector i el talent disponible”. “Barcelona és un lloc de prestigi amb un accés excel·lent per a totes les nostres operacions a Europa”, assegura. La companyia té oficines a Estats Units, Àsia i al Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Suïssa, sumant en total més de 730 treballadors.
 
BackOffice Associates reuneix les principals característiques de les empreses estrangeres que inverteixen a Catalunya. I és que dels 112 projectes gestionats per Catalonia Trade & Investment durant el període 2014-2015, el sector que va materialitzar més projectes va ser el de les TIC, amb un 25,8% del total, seguit per les inversions a l’automoció (15%) i els serveis (8%). D’altra banda, el país que encapçala els projectes d’inversió estrangera en aquest període són els Estats Units, amb un 16,9% del total. El segueixen França (11,6%), el Japó (8%), la Xina (7,2%), Alemanya (5,3%) i Suïssa (5,3%).
 
De fet, el 38,4% dels projectes d’inversió estrangera gestionats per Catalonia Trade & Investment van ser de tipus greenfield, és a dir, de multinacionals que no estaven establertes prèviament a Catalunya, com és el cas de BackOffice Associates.         
 
La missió a Regne Unit

L’acte Barcelona’s Upcoming Tech Scene: New Horizons in Catalonia ha estat un dels principals esdeveniments de la missió al Regne Unit, que ha comptat amb la participació de 7 start-ups i plataformes del sector fintech catalanes i ha estat encapçalada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu. A banda de reunions individuals agendades per l’oficina d’ACCIÓ a Londres, han participat en actes de networking organitzats per Greater London Enterprise Limited i Innovate UK, de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea –de la qual ACCIÓ n’és membre- i l’agència pública London & Partners, entre d’altres. També han visitat l’acceleradora d’empreses Startupbootcamp FinTech.
 
De la seva banda, la directora general d’Indústria, Núria Betriu, ha mantingut reunions institucionals amb el Govern de Gal·les i ha visitat empreses britàniques i fons d’inversió, alguns dels quals ja han invertit en start-ups catalanes. També ha visitat les instal·lacions de l’empresa CELSA Group a Gal·les.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

L'empresa BackOffice crea 30 llocs de treball a Barcelona amb l'obertura d'un centre d'operacions TIC