ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Barcelona estrena l'Espai Catalonia Clusters, punt de trobada per a l'ecosistema de clústers del país

Imatge per defecte

•    L’Espai Catalonia Clústers, ubicat al barri de Gràcia, és una iniciativa pionera a escala internacional pensada com a espai compartit per impulsar sinèrgies i projectes conjunts.
 
•    La inauguració ha anat a càrrec avui del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i dels presidents de diversos clústers empresarials.
 
•    En una primera fase, l’espai acull els clústers de la moda, l’hàbitat, la bellesa i el foodservice, i s’ampliarà gradualment amb altres integrants del programa Catalonia Clusters.

Barcelona ha estrenat aquest dimecres l’Espai Catalonia Clusters, el punt de trobada per a l’ecosistema de clústers del país. Ubicat al barri de Gràcia (Milà i Fontanals, 14), es tracta d’una iniciativa pionera a escala internacional que en una primera fase acull els representants de quatre clústers catalans: moda, hàbitat, bellesa i foodservice.

La inauguració ha anat a càrrec del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha estat acompanyat de la directora general d’Indústria, Núria Betriu, la presidenta del Beauty Clúster Barcelona, Montse Martí, el vicepresident del Foodservice Cluster, Raimon Bagó, el president de l’Habitat Cluster Barcelona, Xavier Soria, i el president del Modacc Cluster, Francesc Maristany.

La posada en marxa d’aquest espai té com a objectiu principal la generació de nous projectes empresarials entre diferents clústers. Així, l’espai actuarà com a node de referència per a empreses i agents dels clústers i s’hi organitzaran activitats de generació de coneixement, showrooms de productes i esdeveniments de networking entre les empreses membres. L’Espai Catalonia Clústers serà també un lloc de connexió per interactuar amb clústers internacionals.

Els quatre clústers instal·lats ara a l’espai representen a més de 290 empreses i agents, i sumen una facturació superior als 8.000 milions d’euros. En una segona fase s’hi incorporaran, a partir del setembre, tres clústers més (Clúster de l’Esport, Clúster de Materials Avançats i Clúster Edutech), un creixement que continuarà el 2017. Inicialment l’espai disposa de 120 m², que s’aniran ampliant gradualment.

Programa Catalonia Clusters 

El programa Catalonia Clusters, impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ, promou l’agrupació d’empreses i entitats d'un mateix sector que comparteixen una plataforma per créixer, generar massa crítica, compartir reptes i projectar-se internacionalment. L’articulació de l’espai inaugurat avui és un nou servei que ACCIÓ ofereix als membres del programa. 

Catalonia Clusters suma actualment 30 organitzacions formades per 1.780 empreses amb un volum de negoci global de 65.200M€. Els 30 clústers tenen, en total, 277.500 treballadors. Podeu consultar els clústers acreditats aquí: http://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/clusters/.


Barcelona estrena l'Espai Catalonia Clusters, punt de trobada per a l'ecosistema de clústers del país