ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat destina 400.000 euros a l'impuls de la iniciació a l'exportació de les pimes a través dels Cupons a la Internacionalització

La directora general d’Indústria ha anunciat als Agents de la Internacionalització la creació del Grup de Treball d’Internacionalització per fer-los partícips de la definició, seguiment i avaluació de les polítiques d’internacionalització del Govern.

Imatge per defecte
  • L’any passat 222 empreses catalanes es van beneficiar d’aquests ajuts, cupons que les pimes poden bescanviar als Agents de la Internacionalització acreditats per ACCIÓ per contractar un export manager o elaborar un pla de promoció internacional, per exemple.
  • La directora general d’Indústria ha anunciat als Agents de la Internacionalització la creació del Grup de Treball d’Internacionalització per fer-los partícips de la definició, seguiment i avaluació de les polítiques d’internacionalització del Govern.

La Generalitat a través d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- destinarà 400.000 euros aquest 2016 per fomentar la iniciació a l’exportació de les pimes catalanes. Serà a través dels Cupons a la Internacionalització que les empreses podran bescanviar als Agents de la Internacionalització acreditats per la Generalitat.

Així, les pimes rebran suport per contractar un export manager, podran elaborar un pla de promoció internacional, dissenyar una pàgina web per a públic internacional, fer una diagnosi del potencial d’exportació de l’empresa o rebre acompanyament per a fires internacionals, entre d’altres. L’any passat 222 empreses catalanes van utilitzar aquests cupons: el seu perfil és una pime que factura 2 milions d’euros (un 3,5% dels quals provenen de les exportacions), de 14 treballadors i 17 anys de vida. La directora general d’Indústria, Núria Betriu, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb els Agents a la Internacionalització per comunicar-los aquesta nova convocatòria. Són entitats públiques i privades capacitades per a donar suport a les empreses que volen internacionalitzar-se.

Els agents que estan acreditats bescanviar els Cupons a la Internacionalització són  l’Agrupació Espanyola del Gènere de Punt (AEGP), l’Associació d’Empreses d’Electrònica i Tecnologies (AMETIC), l’AEBALL, l’Associació Federacions Empresaries del Mediterrani (AFAMME), l’Associació de Fabricants de Material Elèctric (AFME), AMEC, la Cambra de Comerç i Indústria Francesa de Barcelona, el Centre Metal·lúrgic, la Confederació de la Indústria Textil (TEXFOR), el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona (COACB), la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), Foment del Treball Nacional, la Fundació CECOT Innovació, la Fundació Privada per la Innovació Tèxtil d’Igualada (FITEX), PIMEC, Secartys i UPMBALL, el Centre d’Estudis i Assessorament Metal·lúrgic (CEAM), l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF), Sant Cugat Escola Superior de Negocis i la Federació d’Empresaris del Mar.

Creació d’un Grup de Treball d’Internacionalització

Durant la reunió, Betriu ha anunciat la creació del nou Grup de Treball d’Internacionalització. Es tracta d’un nou òrgan prioritari per la Generalitat que participarà en la definició, seguiment i avaluació de les polítiques d’internacionalització del Govern. Estarà format per representants de la Generalitat i dels cinc perfils que agrupen els Agents de la Internacionalització: entitats de promoció, de formació, d’assessorament especialitzat en processos d’internacionalització, entitats financeres i empreses privades especialitzades en la prestació de serveis i assessorament a processos d’internacionalització.

A banda de les trobades periòdiques del grup, els Agents també es reuniran un cop a l’any per compartir experiències, punts de vista i comentaris sobre aquestes polítiques. De fet, un dels primers objectius del Grup de Treball d’Internacionalització serà identificar les barreres que dificulten l’exportació a les pimes catalanes i proposar mecanismes per superar-les.

La Generalitat destina 400.000 euros a l'impuls de la iniciació a l'exportació de les pimes a través dels Cupons a la Internacionalització