ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ participa al projecte europeu Links Up per connectar les start-ups catalanes amb les regions del sud d'Europa

Imatge per defecte
•    Es tracta d’un projecte cofinançat pel programa Interreg Sudoe de la Comissió Europea que té per objectiu estimular el creixement de les start-ups dels sectors turisme, biotecnologia i salut.
 
•    Links Up té un pressupost global d’1M€ per un període de tres anys i hi participen diferents regions de França, Portugal i l’Estat espanyol.

 
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ – l’agència per a la competitivitat de l’empresa – participa en el projecte europeu Links Up que busca millorar la competitivitat i l’accés al finançament de les start-ups catalanes i de les diferents regions del sud d’Europa.
 
Es tracta d’un projecte que compta amb un pressupost global d’1 milió d’euros i que està finançat en un 75% pel fons FEDER de la Comissió Europea. Agrupa sis socis de tres països diferents: ACCIÓ a Catalunya, la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia (FBIT) de les Illes Balears, Castres-Mazamet Technopole d’Occitània (França), la Fundación Universidad Empresa de Múrcia i el Centro de Inovaçao Empresarial da Beira Interior (Portugal). Lidera el projecte l’Euroregió Pirineus Mediterrània.
 
Links Up té tres anys de durada (2016-2019) i busca estimular el creixement i la millora de la competitivitat de les start-ups dels sectors del turisme, biotecnologia i salut, que han estat identificats per les estratègies de desenvolupament econòmic regionals com a àmbits amb un alt potencial d’innovació.
 
El projecte pretén fomentar la cooperació, l’intercanvi d’experiències i l’augment de les relacions comercials entre les empreses i institucions d’aquestes regions. En el marc del Links Up, Start-Up Catalonia –àrea d’ACCIÓ que treballa per impulsar les empreses emergents- liderarà les actuacions per a la millora de l’accés al finançament de les start-ups.
 
Així, algunes de les actuacions que organitzarà ACCIÓ són, entre d’altres, un curs de formació per a business angels de totes les regions per potenciar la rendibilització de les seves inversions en start-ups, un calendari de trobades entre inversors privats i empreses emergents, i l’elaboració de catàlegs de finançament alternatiu a cada regió.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.
 


ACCIÓ participa al projecte europeu Links Up per connectar les start-ups catalanes amb les regions del sud d'Europa