ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat organitza una missió empresarial a Rio de Janeiro per aprofitar les oportunitats de negoci derivades dels JJOO

Imatge per defecte

•    El viatge empresarial, organitzat per ACCIÓ, serà entre el 27 de novembre i l’1 de desembre en una ciutat que ha rebut una inversió público-privada d’uns 9.000 milions d’euros per celebrar els Jocs Olímpics i que es troba en ple procés de regeneració.
 
•    Segons el director de l’oficina d’ACCIÓ al Brasil, Josep Maria Buades, “aquest impuls ha permès millorar les infraestructures, la capacitat logística d’importació i el paper de les les TIC i les smart cities: Rio de Janeiro és una gran oportunitat per a l’empresa catalana”


ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, està organitzant una missió empresarial a Rio de Janeiro amb l’objectiu que l’empresa catalana explori les oportunitats de negoci derivades de la celebració dels Jocs Olímpics d’aquest estiu. El viatge, que serà del 27 de novembre a l’1 de desembre, servirà per conèixer els eixos dels programes de desenvolupament econòmic així com els projectes d'atracció d'inversions a la ciutat.
 
L’agenda que està elaborant ACCIÓ contempla reunions individuals de les empreses amb possibles socis i clients i entrevistes amb autoritats i organismes de Rio de Janeiro responsables de la regeneració urbana de la ciutat després dels Jocs Olímpics. D’aquesta manera podran conèixer de primera mà les necessitats de la ciutat i preparar estratègies d’introducció o expansió comercial a la regió. Una ciutat que ha rebut una inversió público-privada d’uns 9.000 milions d’euros, destinats entre d’altres a la remodelació de l’àrea portuària, l’expansió del metro, noves infraestructures per a transports urbans, l’ampliació de l’aeroport i al Parc Tecnològic Ilha de Fudao.
 
Segons el director de l’oficina d’ACCIÓ a Sao Paulo, Josep Maria Buades, “més enllà dels efectes que ha tingut per als ciutadans de Rio i per poder celebrar els Jocs Olímpics, això té clares conseqüències a nivell empresarial”. “Suposa una millora de les infraestructures, de la capacitat logística d’importació i un pas més en l’aposta per les TIC i les smart cities”, assegura Buades. Per tot això, subratlla, “tot i el context polític i econòmic del país, ara és una gran oportunitat per a l’empresa catalana a Rio de Janeiro”. De fet, des de l’oficina d’ACCIÓ al Brasil ja s’ha donat suport durant els últims anys a diverses empreses catalanes que han dut a terme projectes empresarials derivats dels jocs olímpics.
 
Amb una àrea metropolitana de 12 milions d’habitants, Rio de Janeiro és la segona ciutat més gran del país. És el tercer mercat consumidor més important del Brasil, mentre que atreu més del 50% dels turistes que visiten el país. Es tracta d’una de les zones econòmiques més desenvolupades de la regió, ja que en un radi de 500 km al voltant de la ciutat es concentra la meitat del PIB del Brasil.
Pel que fa a les relacions comercials, les exportacions catalanes al Brasil van assolir l’any 2015 els 721 milions d’euros, destacant sectorialment els vehicles, les màquines i aparells mecànics i els productes farmacèutics, una xifra que suposa el 26,4% del total d’exportacions de l’Estat espanyol en aquest país. Actualment hi ha registrades 899 empreses catalanes que exporten regularment al Brasil -és a dir, que ho han fet de manera consecutiva els darrers 4 anys-, mentre que 444 filials d’empreses catalanes hi estan establertes.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

La Generalitat organitza una missió empresarial a Rio de Janeiro per aprofitar les oportunitats de negoci derivades dels JJOO