ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La trobada anual de clústers de Catalunya reuneix 150 professionals per impulsar els projectes en indústria 4.0

Imatge per defecte

 
•    Organitzada per ACCIÓ, la sessió ha estat inaugurada per la directora general d’Indústria, Núria Betriu.

•    Durant la jornada s’han presentat diversos projectes d’aplicació de les tecnologies digitals en sectors com el packaging, la maquinària agrícola o el sector ferroviari.

•    A la 9a edició de la trobada també hi ha participat l’economista Christian Ketels, professor de Harvard Business School i expert en l’àmbit de clústers.

La 9a Trobada Interclúster, que se celebra anualment, ha reunit aquest divendres 150 professionals dels clústers de Catalunya amb l’objectiu d’impulsar projectes en l’àmbit de la indústria 4.0. Organitzada per ACCIÓ, la sessió ha comptat amb la intervenció de la directora general d’Indústria, Núria Betriu.


Betriu ha destacat que “la indústria 4.0 implicarà la fusió entre el món digital i el món industrial, i és un dels reptes més importants que tenim com a país en els pròxims anys”. En aquest sentit, ha dit, “estem convençuts que els clústers s’hi han d’implicar des del primer moment, per treballar de manera conjunta en una tendència mundial que és imparable”


La directora general d’Indústria ha explicat que el suport a la indústria 4.0 és una de les iniciatives que s’executaran sota el paraigües del Pacte Nacional per a la Indústria, l’acord polític i econòmic per enfortir el sector industrial a Catalunya, que aquesta setmana ha vist aprovada la creació dels seus grups de treball.  “Catalunya té tots els actius per posicionar-se com a líder de la revolució digital al sud d’Europa”, ha dit Betriu.


Durant la sessió, diferents clústers (dels sectors del packaging, digital, maquinària agrícola i ferroviari) han compartit la seva visió en relació als reptes i oportunitats que ofereix la indústria 4.0, i han presentat projectes concrets d’aplicació de les tecnologies digitals als processos productius.

A la 9a edició de la Trobada Interclúster també hi ha participat l’economista Christian Ketels, professor de Harvard Business School i expert en l’àmbit de clústers. Ketels ha destacat que “Catalunya ha estat des de fa dues dècades un país pioner en desenvolupar clústers i conceptes que a posteriori s’han implementat a nivell internacional com per exemple el treball interclúster”


Ha remarcat que la política de clústers, més que crear nous clústers, es focalitza en promoure la competitivitat en base a les fortaleses d’un territori. En aquest sentit, ha animat a Catalunya a “integrar més i millor els clústers amb les altres polítiques de suport a la competitivitat”.


ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.

La trobada anual de clústers de Catalunya reuneix 150 professionals per impulsar els projectes en indústria 4.0