ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya es promocionarà demà com a destí d’inversions estrangeres al Llac de Constança davant de 100 empresaris alemanys

Imatge per defecte

•    El 2015 el 66,5% de les inversions d’Alemanya a l’Estat espanyol van anar destinades a Catalunya, segons dades oficials, i es tracta del país del món amb més filials establertes a Catalunya.

•    ACCIÓ donarà a conèixer el potencial de Catalunya per a les inversions alemanyes -sobretot en l’àmbit de la indústria 4.0- amb la participació de les empreses Nestlé, Giesecke & Devrient, IT Informatik i TÜV Rheinland.

•    En col·laboració amb la Cambra de Comerç de Sabadell, una delegació de 15 empreses catalanes del sector industrial també participarà a la jornada per buscar socis i compradors locals.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ  –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- donarà a conèixer demà a la tarda el potencial del país com a destí d’inversions alemanyes en una jornada al Llac de Constança, al sud d’Alemanya, davant de 100 empresaris del país. Sota el títol Katalanische Gespräche, gràcies a la localització estratègica d’aquesta regió, a l’acte també hi haurà presència de professionals provinents d’Àustria, França i Suïssa.
La jornada, que tindrà lloc al Palau de Congressos Graf-Zeppelin-Haus de Friedrischafen, comptarà amb la presència de la directora general d’Indústria, Núria Betriu, i la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, que explicaran els actius que fan de Catalunya un país líder en captació d’inversions estrangeres a Europa. De fet, l’any passat les empreses d’Alemanya van invertir 505 milions d’euros al nostre país, una xifra que representa el 66,5% del total que va invertir aquest país a tot l’Estat espanyol segons el Ministeri d’Economia i Competitivitat. Al mateix temps, tal com es desprèn d’un estudi d’ACCIÓ, actualment hi ha 811 filials d’empreses alemanyes establertes a Catalunya. Es tracta del país de tot el món que compta amb més empreses establertes físicament a Catalunya.
Durant l’acte també hi intervindran les empreses alemanyes Nestlé, Giesecke & Devrient, IT Informatik i TÜV Rheinland per compartir la seva experiència i projectes a Catalunya. El principal tema que s’abordarà és l’impacte que té i tindrà la digitalització en els processos industrials, és a dir, el nou concepte d’indústria 4.0, del qual Alemanya n’és un dels principals impulsors a nivell internacional.
Igualment, durant el matí, ACCIÓ i la Cambra de Comerç de Sabadell han organitzat una borsa de subcontractació industrial per promoure les relacions comercials i tecnològiques entre 15 empreses catalanes i companyies industrials de la regió del Llac de Constança. Amb l’objectiu que les empreses trobin socis i clients locals per introduir-se o expandir la seva presència en aquest territori, es preveu l’assistència de més de 50 professionals i d’empreses líders de la regió. En paral·lel a aquesta activitat, ACCIÓ oferirà diverses ponències als empresaris del territori per donar a conèixer l’estat de la innovació i les oportunitats de cooperació empresarial amb Catalunya.

ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.Catalunya es promocionarà demà com a destí d’inversions estrangeres al Llac de Constança davant de 100 empresaris alemanys