ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa IT Informatik GmbH, de Baden-Württemberg, obrirà a Barcelona la primera seu de la companyia fora d'Alemanya

Imatge per defecte
 
•    L’empresa de més de 300 treballadors i dedicada a la integració de solucions TIC en l’entorn de la indústria 4.0, formarà a Ulm (Alemanya) un equip de joves catalans que fundaran l’oficina de Barcelona el 2018.
 
•    Ho ha anunciat l’empresa aquest dimarts en el marc d’un acte de promoció internacional de Catalunya davant de 100 empresaris a la regió del Llac de Constança (Alemanya) organitzat per ACCIÓ.
 
•    Per aquest projecte IT Informatik GmbH compta amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

 
L’empresa alemanya IT Informatik GmbH, especialitzada en el desenvolupament de solucions TIC en l’àmbit de la indústria 4.0, ha anunciat que formarà un equip de joves catalans perquè fundin a Barcelona la primera seu internacional de la companyia fora d’Alemanya. La previsió de l’empresa és formar aquest equip de quatre persones –que ja han estat seleccionades- durant 15 mesos per poder obrir la seu catalana a principis del 2018. Es tracta d’un projecte que compta amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.
 
Els quatre joves catalans seleccionats, que compten amb formació universitària en l’àmbit de l’enginyeria, les telecomunicacions i la física, tenen entre 24 i 28 anys. Fins a finals d’any estan estudiant alemany a Barcelona, però el 2017 es traslladaran a Ulm –entre Stuttgart i Munich, a Baden-Württemberg, on hi ha la seu central d’IT Informatik GmbH- per “aprendre la filosofia de l’empresa i absorbir el know how de la companyia a partir de la interacció amb els perfils més sèniors”, tal com explica el responsable d’Expansió Internacional d’IT Informatik GmbH, Richard McCullough.
 
L’empresa va prendre la decisió de posar en marxa aquest programa de formació i mobilitat per “poder ser més efectius en el procés d’implementació a un nou país”. De fet, les oficines de l’empresa a Barcelona duran a terme “totes les funcions d’una seu internacional, començant pel mercat de la península ibèrica i continuant per l’expansió a Amèrica del Sud”, subratlla McCollugh. A l’hora de triar la capital catalana com a lloc d’ubicació d’aquestes noves oficines, detalla que “Barcelona empeny molt fort en innovació i creativitat, dos factors que en l’àmbit de les TIC són importantíssims”. “És una regió amb un entorn perfecte per la implantació d’una empresa tecnològica”, destaca.
 
IT Informatik GmbH, que a banda de la seu central a Ulm també té oficines a Hamburg, compta actualment amb 300 treballadors. Es troba en procés de comercialització d’una solució anomenada OPRA, una eina SAP (mòduls PM/CS) que connecta tota la informació, els processos, els sensors, les màquines o dispositius de treball d’una empresa permetent-ne la gestió integrada des d’un ordinador, un telèfon mòbil, mitjançant realitat augmentada o fins i tot a través un rellotge intel·ligent. Segons Richard McCullough, “és el pont per la correcta implantació de la indústria 4.0”. L’empresa compta amb clients de la indústria alemanya i a nivell internacional com les empreses LIEBHERR, Ratiopharm o Voith, així com diversos aeroports.
 
Els responsables de l’empresa han fet aquest anunci durant un acte organitzat per ACCIÓ aquest dimarts al Llac de Constança (Alemanya) per promocionar Catalunya com a destinació d’inversions estrangeres. Sota el títol Katalanische Gespräche, la jornada ha comptat amb la participació de 100 empresaris alemanys i directius de les multinacionals Nestlé, TÜV Rheinland i la consultora NAE. La directora general d’Indústria, Núria Betriu, i la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, han donat a conèixer els actius que fan de Catalunya un país líder en captació d’inversions estrangeres a Europa.
 
A més, durant el matí, ACCIÓ i la Cambra de Comerç de Sabadell han organitzat una jornada per promoure les relacions comercials i tecnològiques entre 15 empreses catalanes i companyies industrials de la regió del Llac de Constança. Hi han assistit 50 professionals i empreses líders de la regió.
 
ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.


L'empresa IT Informatik GmbH, de Baden-Württemberg, obrirà a Barcelona la primera seu de la companyia fora d'Alemanya