ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern posiciona Catalunya com a ecosistema pioner en smart cities al Brexit & Global Expansion Summit de Londres

Més de 120 experts i 1.000 d’empreses, start-ups, representants de governs i agències d’inversió estrangera debatran fins dimecres els efectes que pot tenir el Brexit en els plans d’expansió internacional de multinacionals

19/10/2016 12:33
Imatge per defecte

•   En el marc del Brexit & Global Expansion Summit, més de 120 experts i 1.000 d’empreses, start-ups, representants de governs i agències d’inversió estrangera debatran fins dimecres els efectes que pot tenir el Brexit en els plans d’expansió internacional de multinacionals.

•    En concret, s’analitzen els reptes de futur en els camps de la innovació, les smart cities, la digitalització, l’outsourcing o el finançament alternatiu.

 

Barcelona, 19 d’octubre de 2016.- El Govern participa des de dilluns i fins aquest dimecres a Londres al primer congrés del món dedicat al Brexit, anomenat Brexit & Global Expansion Summit. L’esdeveniment compta amb la participació de més de 120 experts i 1.000 empreses, start-ups, representants de governs i agències d’inversió internacional que debaten els efectes que pot tenir el Brexit en els plans d’expansió i inversió de les companyies de tot el món.

Així, l’oficina d’ACCIÓ a Londres s’està reunint amb una cinquantena d’agències, empreses del Regne Unit i multinacionals de fora la Unió Europea que tenen projectes d’inversió al sud d’Europa. L’objectiu és que considerin Catalunya per dur a terme els seus processos d’expansió internacional. De fet, el nostre país està considerat segons el Financial Times la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2016 i el 2017.

En el marc d’aquest congrés els experts i professionals analitzen els reptes de futur després del Brexit en els camps de la innovació, les smart cities, la digitalització, l’outsourcing o el finançament alternatiu. ACCIÓ ha participat en un panell centrat en les oportunitats de negoci internacionals que generen les smart cities, on ha presentat l’aposta de Catalunya per aquest sector tant a nivell social i de millora de la qualitat de vida de la població com des d’un àmbit industrial, destacant l’ecosistema d’empreses especialitzades en aquest àmbit que s’ha generat al nostre país els darrers anys. La presència de la Generalitat al Brexit & Global Expansion Summit també ha comptat amb la participació de la delegació del Govern a Londres.

Aquestes accions s’emmarquen en l’estratègia articulada per la Generalitat –a través d’ACCIÓ- i l’Ajuntament de Barcelona per postular Catalunya i Barcelona com a destins d’inversió estrangera de companyies multinacionals amb seu al Regne Unit o amb projectes d’expansió en aquest país.


Catalunya, líder en atracció d’inversions estrangeres

La participació del Govern en aquest congrés coincideix amb la publicació de l’estudi elaborat per ACCIÓ que xifra en 14.532 milions d’euros la inversió estrangera atreta per Catalunya els darrers cinc anys i mig (gener 2011-juny 2016). Aquest volum prové de 601 projectes d’inversió de companyies multinacionals que han creat 38.385 llocs de treball directes al nostre país. Per països, destaquen les inversions de les empreses dels Estats Units, Alemanya, França i el Regne Unit, mentre que sectorialment han anat destinades sobretot a les TIC i la logística.

Segons l’informe, Catalunya ha captat el 31% del volum d’inversió estrangera que ha rebut l’Estat espanyol en aquest període, tot i representar el 16% de la població de tot l’Estat. Igualment, ha estat responsable del 37% del nombre de projectes d’inversió estrangera i del 34% dels llocs de treball creats per aquests projectes.


ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.El Govern posiciona Catalunya com a ecosistema pioner en smart cities al Brexit & Global Expansion Summit de Londres