ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Health Tech Clúster signa un conveni amb el clúster MassMEDIC de Boston

Ha sigut durant la II Jornada d’Immersió Estratègica del HT Clúster, que va tenir lloc el passat 20 d’octubre a l’Hotel La Mola a Terrassa

21/10/2016 12:33
Imatge per defecte

•   Ha sigut durant la II Jornada d’Immersió Estratègica del HT Clúster, que va tenir lloc el passat 20 d’octubre a l’Hotel La Mola a Terrassa.

•   El Health Tech Clúster forma part del programa Catalonia Clústers, impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ, que actualment treballa regularment amb 30 organitzacions de diversos sectors.

•   El Massachusetts Medical Device Industry Council (MassMEDIC) és el clúster de dispositius mèdics més gran dels Estats Units.
 

Terrassa, 21 d’octubre de 2016.- El HealthTech Clúster ha signat un conveni de col·laboració amb el Massachusetts Medical Device Industry Council (MassMEDIC) aquest 20 d’octubre en el marc de la II Jornada d’Immersió Estratègica del HT Clúster. El president de l’entitat nord-americana, Tom Sommer, ha estat el representant encarregat de la signatura. Aquest conveni té com a objectius la col·laboració en les àrees claus de les tecnologies de la salut, l’intercanvi d’informació sobre el sector i deixar la porta oberta a possibles col·laboracions i projectes de recerca.

Amb 20 anys d’història, el MassMedic està format per 400 membres provinents dels fabricants d’instruments mèdics, proveïdors, instituts de recerca, centres acadèmics de salut i grups sense ànims de lucre de l’estat de Massachusetts. Actualment, és el clúster de dispositius mèdics més gran dels Estats Units. Es tracta, doncs, de l’aglutinador estatal d’indústria MedTech més potent del món i uns dels grans exponents de la política pública del sector de les tecnologies mèdiques de Massachusetts al Congrés.

La visió de futur de Catalonia Clusters és que els clústers catalans esdevinguin clústers de referència internacional (world-class clusters) seguint les recomanacions de la Comissió Europea, on es valora especialment que els clústers comptin amb connexions internacionals estables. Aquest acord estratègic entre ambdós clústers està alineat amb aquest ambiciós objectiu.

Cal destacar també, que tant el model català de clústers com el clúster Massmedic van ser esmentats com a cas d’èxit pel professor Michael Porter de Harvard, pare intel·lectual del concepte clúster, en el seu llibre de referència “On Competition” del 1998.


Tom Sommer

Tom Sommer ha estat el president del MassMedic des de la seva fundació l’any 1996. Abans d’aquest càrrec, va ser vicepresident de l’organisme de recerca Massachusetts Technology Collaborative (1994-1996) i vicepresident de política i comunicacions del New England Council (1989-1994). 

Prèviament, va ser director adjunt de la Massachusetts Office of Federal-State Relations a Washington i Boston (1983-1987), sota el mandat del governador Michael S. Dukakis.

Tom Sommer es va llicenciar en Ciències Polítiques a la Universitat Harvard i es va especialitzar en Administració Pública a la John F. Kennedy School of Government de la Universitat Harvard.


II Jornada d’Immersió Estratègica

La signatura d’aquest conveni se situa en el marc de la II Jornada d’Immersió Estratègica, que ha tingut durant el 20 i 21 d’octubre a l’Hotel La Mola (Terrassa). Durant aquest esdeveniment, els socis del Clúster han reflexionat sobre els reptes estratègics del sector de les tecnologies de la salut, han compartit experiències d’èxit i han generat nous projectes.


ACCIÓ és l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya. Impulsa la millora del teixit empresarial català a través del binomi internacionalització-innovació, posant a disposició de l’empresa 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions que donen cobertura a més de 90 mercats. A més, assessora les empreses catalanes perquè aconsegueixin finançament, les ajuda a créixer mitjançant programes de capacitació i les orienta en matèria de clústers. També és responsable, a través de l’àrea Catalonia Trade & Investment, d’atreure inversions estrangeres a Catalunya.El Health Tech Clúster signa un conveni amb el clúster MassMEDIC de Boston