ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

8 empreses i centres tecnològics catalans participen a l'Israel HLS & Cyber, l'esdeveniment internacional més important en ciberseguretat

Imatge per defecte

•  Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, encapçala la missió, en què hi participen Alphanet, Ase Optics Europe, Crises, Eurecat, i2cat, Leitat, Safelayer Secure Communications i Somos Digitales.

•  Per primera vegada, ACCIÓ organitza una missió empresarial per participar en aquest congrés amb l’objectiu de conèixer el mercat més avançat en el sector de la ciberseguretat i la seguretat nacional.

•  ACCIÓ organitzarà també un seminari sobre innovació i ciberseguretat per identificar projectes de col·laboració entre Israel i Catalunya.
 

8 empreses i centres tecnològics catalans participaran del 14 al 17 de novembre a la fira Israel Homeland Security & Cibersecurity 2016, la conferència internacional més important dins el sector de la ciberseguretat i la seguretat nacional. Es tracta de la primera vegada que ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, organitza una missió empresarial per participar en aquest congrés per tal de conèixer el mercat més avançat del món en aquests sectors.

Aquesta missió empresarial organitzada per ACCIÓ compta amb l’encaix en la línia estratègica del Govern, que concretament es desenvolupa des de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital,  per fer créixer i potenciar el sector català de la ciberseguretat com un sector econòmic dinàmic amb una projecció de futur altament positiva. Apostar per aquest sector és una oportunitat per comptar amb noves ocupacions de qualitat, d'alta especialització, que ens permetran afrontar amb millors garanties els reptes de la nova economia i la societat digital.

La missió estarà encapçalada pel secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, i el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero. Les empreses i centres que hi participen són Alphanet, Ase Optics Europe, Crises, Eurecat, i2cat, Leitat, Safelayer Secure Communications i Somos Digitales.

La conferència HLS & Cyber, que és bianual i tindrà lloc del 14 al 17 de novembre a Tel Aviv, combina una zona d’expositors amb els últims avenços tecnològics en els camps de la seguretat nacional i ciberseguretat, un programa de ponències d’experts internacionals i la presència de les principals empreses de seguretat del món. Es calcula que la fira reunirà prop de 4.000 professionals.

De la seva banda, els participants a la missió empresarial mantindran reunions amb possibles socis comercials i partners tecnològics, unes trobades organitzades per l’oficina d’ACCIÓ a Israel en col·laboració amb l’Israel Export and International Cooperation Institute.

A més, el 14 de novembre tindrà lloc el seminari Innovation Opportunities in Israel and Israel Innovation and Cyber Security Ecosystem, organitzat per l’oficina d’ACCIÓ a Israel i on es donaran a conèixer les oportunitats per iniciar projectes d’innovació entre Catalunya i Israel. Al seminari hi participarà també Inbal Arieli, vice-presidenta de partenariats estratègics de Start-Up Nation Central, organització que connecta empreses internacionals amb firmes israelianes, així com Erez Kreiner, consultor de ciberseguretat d’Anxiom Security and Management Ltd., empresa experta en seguretat nacional.

Durant els dies 17 i 18 de novembre, els participants a la missió visitaran startups, incubadores, acceleradores, grans corporacions i fons de capital risc israelians que tenen un interès creixent en aquests sectors. També coneixeran diverses infraestructures d’Israel com el Cyberspark – la nova Àrea d’Innovació Cibernètica d’Israel que representa una joint venture entre l’oficina nacional de ciberseguretat  i la municipalitat de Beer-Sheva, al sud del país- la universitat Ben Gurion del Negev i empreses líders en la indústria de la seguretat cibernètica.

El sector de la ciberseguretat a Israel

La ciberseguretat engloba aquelles tecnologies, processos i pràctiques dissenyades per protegir xarxes, ordinadors, programes i dades de possibles atacs o accessos no autoritzats. A Israel existeix un ecosistema de més de 250 empreses que treballen en aquest sector, que han captat 500 milions de dòlars durant el 2015 i que ja sumen més de 200 milions de dòlars captats durant els primers dos mesos del 2016.

8 empreses i centres tecnològics catalans participen a l'Israel HLS & Cyber, l'esdeveniment internacional més important en ciberseguretat