ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Baiget: "Fem aquesta missió a Panamà i Cuba, perquè hi hagi més empreses catalanes que tinguin possibilitats d'exportar a nous mercats"

El conseller ho ha assegurat des de Ciutat de Panamà, on encapçala una missió institucional i empresarial d’ACCIÓ amb una cinquantena d’empreses per promoure la internacionalització cap a l’Amèrica Central i el Carib

Imatge per defecte

•  El conseller ho ha assegurat des de Ciutat de Panamà, on encapçala una missió institucional i empresarial d’ACCIÓ amb una cinquantena d’empreses per promoure la internacionalització cap a l’Amèrica Central i el Carib.

•  Les exportacions catalanes han augmentat un 2,1% en el període acumulat gener-setembre -assolint els 48.583 milions d’euros-, un creixement per sobre de la Unió Europea i països com Alemanya, França i Regne Unit..

•  Baiget es reunirà avui amb representants institucionals de Panamà i amb la Cambra de Comerç del país per promoure les relacions comercials amb Catalunya.
 

Ciutat de Panamà, 21 de novembre de 2016.- El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat aquest dilluns al matí que “en els 3 primers trimestre de l’any, i quan a Europa les exportacions estan estancades o cauen, a Catalunya les exportacions creixen un 2,1%”. “Els empresaris catalans estan fent bé la seva feina: es creuen que el seu mercat és tot el món”, ha afirmat.

Baiget ho ha explicat en declaracions a la premsa des de Ciutat de Panamà, en el marc de la missió empresarial i institucional d’ACCIÓ a Panamà i Cuba, que té per objectiu promoure les relacions comercials amb Catalunya i facilitar l’entrada d’empreses catalanes a la regió d’Amèrica Central i el Carib. En aquest sentit, el conseller ha destacat que, precisament, “per això fem aquesta missió a Panamà i Cuba, perquè hi hagi més empreses catalanes que tinguin possibilitats d’exportar a mercats on fins ara hi eren poc presents”.

El titular d’Empresa i Coneixement ha fet una valoració “especialment positiva” de les dades d’exportacions del mes de setembre, ja que es tracta del mes de setembre de la sèrie històrica en què s’ha registrat el volum més elevat de vendes a l’exterior d’empreses catalanes. En concret, han assolit els 5.746 milions d’euros, un creixement del 2,4% en termes interanuals.

Pel que fa al període acumulat gener-setembre, les exportacions han augmentat un 2,1% respecte el mateix període de l’any passat, un creixement per sobre del que ha registrat la zona euro (on es mantenen estables amb un creixement del 0%), la Unió Europea (-0,9%) i països de referència com Alemanya (1%), França (-1,5%) o el Regne Unit (-4,3%). Així, en els primers tres trimestres de l’any, les vendes de Catalunya a l’exterior s’han situat en els 48.583 milions d’euros. És el 25,8% del total d’exportacions de l’Estat espanyol.

Inici de la missió a Panamà i Cuba

De fet, amb l’objectiu de promoure les exportacions catalanes a la regió d’Amèrica Central i Carib, aquest dilluns comença l’agenda de la missió empresarial i institucional organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i el Port de Barcelona a Cuba i Panamà. Es tracta d’un viatge que compta amb la participació d’una cinquantena d’empreses catalanes i que està encapçalada pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Així, aquest dilluns el conseller Baiget es reunirà amb representants institucionals del govern de Panamà, visitarà el metro de la ciutat i donarà a conèixer Catalunya i les empreses del país davant la comunitat empresarial panamenya en un acte amb la Cambra de Comerç d’aquest país. De la seva banda, les empreses catalanes –dels sector agrícola, biofarmacèutic, alimentació, turisme, infraestructures, logístic i residus- començaran les 300 reunions amb companyies locals que mantindran durant tota la missió a Panama i Cuba, que s’allargarà fins divendres.

Baiget: "Fem aquesta missió a Panamà i Cuba, perquè hi hagi més empreses catalanes que tinguin possibilitats d'exportar a nous mercats"