ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Durero inverteix 2,7 milions d'euros a la seva planta de Cuba per augmentar la producció d'envasos de cartró

La companyia, present al país des del 1996, ho ha anunciat durant una visita a la fàbrica de l’Havana del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en el marc de la missió empresarial i institucional organitzada per ACCIÓ a Panamà i Cuba.

25/11/2016 09:48
Imatge per defecte

•  La companyia, present al país des del 1996, ho ha anunciat durant una visita a la fàbrica de l’Havana del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en el marc de la missió empresarial i institucional organitzada per ACCIÓ a Panamà i Cuba.

•  La planta de Durero a Cuba és de 5.700 m2 i compta amb 115 treballadors per fabricar el packaging de cartró de tot el tabac (com els envasos dels cigars Cohiba i Montecristo) i de la gran majoria dels productes farmacèutics que es produeixen al país.

•  Durero, l’única empresa estrangera d’aquest sector a Cuba –opera amb una companyia cubana a través d’una societat mixta-, té la seu central a Montornès del Vallès i preveu facturar enguany més de 32 milions d’euros.
 

L’Havana, 25 de novembre de 2016.- L’empresa catalana Durero Packaging ha anunciat aquest dijous a la tarda una inversió de 2,7 milions d’euros a la seva filial de l’Havana, Durero Caribe, amb l’objectiu d’augmentar la producció de la planta dedicada a la producció d’envasos de cartró. La companyia ha explicat aquest projecte al conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha visitat les instal·lacions de la companyia a l’Havana en el marc de la missió empresarial i institucional organitzada per ACCIÓ a Panamà i Cuba.

Els responsables de l’empresa catalana –amb seu a Montornès del Vallès- han explicat que van començar a operar a Cuba l’any 1996 a través de la creació d’una societat mixta amb una companyia cubana anomenada Indústrias Nexus. En un principi era una oficina comercial que venia els productes fabricats a Catalunya, però l’activitat industrial va començar l’any 1998, amb 20 treballadors i una facturació 1,4 milions d’euros el primer any. Actualment la planta és de 5.700 m2, ocupa 115 persones i produeix 2.500 tones de cartró a l’any. Aquest any preveu facturar 10,6 milions d’euros.

És l’única empresa estrangera del sector del packaging de cartró de Cuba, responsable dels envasos de tot el tabac que es produeix a l’illa (de marques com Montecristo, Romeo y Julieta, Hoyo de Montorrey o Trinidad) i de la majoria de productes farmacèutics. Importa el cartró principalment de Brasil i dels països escandinaus, el processen a l’Havana i s’utilitza per productes que després es consumeixen a Cuba i s’exporten a la resta del món.

Durant la visita, el director general de Durero Packaging, Ferran Esbrí, ha explicat que “per posició geogràfica, la presència de mercats veïns, el talent i formació dels professionals locals, Cuba ofereix moltes possibilitats de futur”. “La de Cuba és l’única filial de Durero Packaging al món”, ha subratllat, afegint que “tenim molts llaços històrics comuns que cal aprofitar i hem de posar en valor”.

De la seva banda, el conseller Baiget ha subratllat que “la globalització fa que cada vegada el món sigui un únic mercat” on les empreses catalanes “hi han de ser”, posant per exemple el cas de Durero: “fa 20 anys que són a Cuba i són pioners. Volem que les empreses catalanes continuïn fent aquesta feina de sortir i invertir a l’exterior”.

Durero Packaging té la seu central a Montornès del Vallès i compta amb 215 treballadors a Catalunya. La companyia, que preveu tancar el 2016 amb una facturació de 32 milions d’euros, forma part des del 2007 del grup francès Autajon.

Missió a Panamà i Cuba

La visita institucional del conseller Baiget a la filial de l’empresa catalana s’emmarca dins de les activitats de la missió empresarial i institucional organitzada per ACCIÓ a Panamà i Cuba. Coincideix amb la missió del Port de Barcelona –encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull-, i que s’allargarà fins aquest divendres. L’objectiu d’aquesta delegació és promoure l’expansió d’una cinquantena d’empreses catalanes a la regió de l’Amèrica Central i el Carib i estrènyer els llaços comercials amb Catalunya.

L'empresa catalana Durero inverteix 2,7 milions d'euros a la seva planta de Cuba per augmentar la producció d'envasos de cartró