ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern amplia el pressupost destinat a l'acceleració de start-ups al territori

ACCIÓ obrirà un procés de concurrència competitiva perquè entitats públiques i privades de tot Catalunya gestionin acceleradores territorials i sectorials que acompanyin les start-ups del territori en els seus processos de creixement

01/12/2016 06:20
Imatge per defecte

•  ACCIÓ obrirà un procés de concurrència competitiva perquè entitats públiques i privades de tot Catalunya gestionin acceleradores territorials i sectorials que acompanyin les start-ups del territori en els seus processos de creixement.

•  La Generalitat passa a compartir el lideratge amb els agents, universitats i entitats locals, adequant-se a les característiques de cada àmbit territorial i implicant tot l’ecosistema de suport a les start-ups.

•  Durero, l’única empresa estrangera d’aquest sector a Cuba –opera amb una companyia cubana a través d’una societat mixta-, té la seu central a Montornès del Vallès i preveu facturar enguany més de 32 milions d’eurosSegons la directora general d’Indústria, Núria Betriu, “tenim actius i ambició per seguir fent créixer l’ecosistema d’start-ups a Catalunya, per això dediquem més recursos i potenciem el Pla Embarca: si volem anar més lluny hi hem d’anar plegats".

•  L’anunci es va fer en el marc de la presentació del Barcelona & Catalonia Startup Hub, una plataforma que identifica més de 1.000 start-ups catalanes amb un alt potencial de creixement, que sumen prop de 10.000 treballadors i facturen 1.300 milions d’euros conjuntament.


El Govern ampliarà el pressupost destinat a l’acceleració de start-ups arreu del territori a través del Pla Embarca de Start-Up Catalonia d’ACCIÓ. Es tracta d’un impuls a l’estratègia de foment a la creació i creixement d’empreses emergents a Catalunya que al mateix temps permetrà intensificar el suport de la Generalitat als agents, universitats i entitats que acompanyen les start-ups en els seus processos d’acceleració.

La Generalitat obrirà un procés de concurrència competitiva perquè les pròpies entitats públiques i privades del territori creïn i gestionin les acceleradores locals, comptant amb l’acompanyament financer i conceptual d’ACCIÓ. Amb aquesta iniciativa es busca la col·laboració dels agents de suport locals -fet que comportarà més especialització de les acceleradores a les característiques de cada territori- i la intensificació de l’impacte d’aquests programes d’acompanyament. El Govern preveu ampliar el pressupost d’aquesta línia fins a 2 milions d’euros.

Durant la presentació ahir dimecres del Barcelona & Catalonia Startup Hub (startups.catalonia.com), la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, va assegurar que “tenim els actius i l’ambició per seguir fent créixer l’ecosistema d’start-ups a Catalunya”. “Per això dedicarem més recursos i potenciem el Pla Embarca: si volem anar més lluny hi hem d’anar plegats”, ha subratllat.

Després d’explicar que el Barcelona & Catalonia Startup Hub identifica més de 1.000 start-ups catalanes amb un alt potencial de creixement –que sumen prop de 10.000 treballadors i facturen 1.300 milions d’euros conjuntament-, Betriu va afirmar que “a Barcelona i Catalunya alguna cosa està passant” en el camp de les start-ups, “i ho diem des de l’orgull d’on som i on volem anar”. “Start-up és visió, projecte, lideratge, innovació diferencial i tecnologia disruptiva”, va afirmar. Per això, a banda de l’acompanyament que s’articula a través del Pla Embarca, la directora general d’Indústria va destacar el suport que ofereix el Govern a través de la xarxa de 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions al món, que ajuda les start-ups catalanes a internacionalitzar-se al mateix temps que treballa per atreure inversors estrangers.

De fet, aquest és un dels principals objectius del Barcelona & Catalonia Startup Hub: “Volíem posar noms, identificar les start-ups catalanes, crear un aparador que posi en valor els projectes que es fan a Catalunya per connectar l’ecosistema català al món i captar inversors estrangers i altres emprenedors internacionals”, va explicar Núria Betriu. “Les capacitats de Catalunya ens han d’esperonar a anar molt més lluny”, va afirmar durant el discurs davant dels assistents a l’acte.

L’objectiu del Pla Embarca d’Start-up Catalonia d’ACCIÓ és accelerar les primeres vendes de les start-ups catalanes que es troben en una fase inicial, que necessiten confirmar les seves idees i reafirmar la seva estratègia. Per això, a través d’un acompanyament expert, el programa proporciona les bases d’un creixement sòlid i sostenible, reduint al màxim el període de validació i d’arribada al mercat del producte o servei de l’empresa i capacitant els equips de les start-ups. Aquest programa es complementa amb el Pla Esprint, que acompanya les empreses emergents catalanes a connectar-se i a vendre al món.

El Govern amplia el pressupost destinat a l'acceleració de start-ups al territori