ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa de maquinària agrícola Niubó preveu tancar l'any amb una facturació de 6,8 milions d'euros, un 38% més que el 2015

L'empresa de maquinària agrícola Niubó preveu tancar l'any amb una facturació de 6,8 milions d'euros, un 38% més que el 2015

Imatge per defecte
  • Aquesta xifra segueix la tendència a l’alça de l’empresa en els últims 6 anys, ja que ha multiplicat la seva facturació per vuit.
  • La companyia lleidatana ha crescut gràcies a l’increment de la gamma de productes i a les exportacions, que del gener a l’agost d’enguany suposen un 54% de la producció. 
  • Niubó forma part del clúster FEMAC, que rep el suport d’ACCIÓ, fet que li ha permès generar sinèrgies amb altres empreses del sector i incrementar en competitivitat.

L’empresa lleidatana de maquinària agrícola Niubó preveu tancar el 2016 amb una facturació de 6,8 milions d’euros, un 38% més que l’any anterior. Aquesta xifra segueix la tendència de creixement sostinguda dels últims 6 anys, ja que ha multiplicat la seva facturació per vuit passant d’uns 600.000 euros el 2009 a 4,9 milions d’euros l’any passat. Constituïda el 2007, Niubó és membre del Clúster Català dels Mitjans de Producció Agrícola - FEMAC, un dels 30 clústers que forma part del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ.

El gerent de Niubó, Jordi Serrate, atribueix el creixement exponencial de l’empresa a dos factors. D'una banda, la inversió en desenvolupament de productes que ha donat lloc a “una gamma molt més àmplia i variada”. La companyia compta amb dues grans divisions: la d’agricultura, on la maquinària dedicada a la viticultura té un pes molt important; i la forestal, amb maquinària per la neteja i protecció dels boscos. “La major part d’increment de vendes ve d’aquestes dues línies i d’un equip comercial molt potent”, assegura Serrate.

D’altra banda, Niubó s’ha expandit gràcies a les vendes a l’exterior. Del gener a l’agost d’enguany, l’empresa ha exportat un 54% de la seva producció, un xifra que ha incrementant en els últims anys i que preveu que segueixi augmentant. Més de la meitat d’aquestes vendes tenen França com a destí, seguida de Portugal, Austràlia, Sud-Àfrica i Alemanya, on s’espera incrementar la facturació aviat. De fet, l’objectiu immediat de Niubó és concentrar-se en Europa ja que “es tracta del territori més important a nivell agrícola” i expandir mercats com Polònia, el Regne Unit o Bèlgica, on ja hi tenen presència.

Clúster FEMAC

El representant de Niubó explica que formar part del clúster agrícola els ha ajudat en la seva expansió internacional: “A través dels ajuts a grups d’exportació que coordina el clúster, vam entrar a nous mercats com Portugal o el Marroc”, diu Serrate.

El gerent valora molt positivament aquesta col·laboració ja que permet realitzar missions comercials amb altres empreses, compartir informació de clients, evitar riscos econòmics i crear sinèrgies. “Es crea una relació més estreta amb altres empreses i al final, ens ajudem i reduïm la competència ja que ens complementem i compartim”, conclou.

L'empresa de maquinària agrícola Niubó preveu tancar l'any amb una facturació de 6,8 milions d'euros, un 38% més que el 2015