ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les start-ups catalanes Kompyte i Gestoos, seleccionades per participar al prestigiós programa d'acceleració 500Startups de Silicon Valley

Imatge per defecte
  • 500Startups està gestionat per un fons d’inversió que escull les start-ups més disruptives de tot el món per invertir-hi, fer-les escalables i accelerar el seu creixement als Estats Units.
  • A través de l’oficina d’ACCIÓ a Silicon Valley, Kompyte i Gestoos van participar al setembre a l’esdeveniment Disrupt a San Francisco, on van presentar els seus projectes davant els responsables del programa. 
  • Les empreses rebran formació durant 4 mesos i participaran en trobades amb els principals inversors de Silicon Valley.

Les start-ups catalanes Kompyte i Gestoos han captat 150.000 dòlars en finançament a Silicon Valley i han estat seleccionades per entrar a 500Startups, una de les acceleradores d’empreses més reconegudes dels Estats Units. Gestionada per un fons d’inversió, 500Startups escull les start-ups més disruptives de tot el món per invertir-hi i fer-les escalables. Totes dues empreses rebran formació durant 4 mesos per accelerar el seu creixement al mercat dels Estats Units.

Kompyte i Gestoos van participar, el passat mes de setembre, a l’esdeveniment Disrupt SF (San Francisco) a través d’un estand d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. Organitzat per Tech Crunch, Disrupt SF és la trobada més important del món de start-ups amb tecnologies innovadores. Els participants catalans van presentar els seus projectes davant grans empreses i inversors americans, on va sorgir l’oportunitat de formar part de 500Startups.

Gestoos ha desenvolupat un software que reconeix els gestos de les persones i que n’analitza el seu comportament en temps real, de manera que qualsevol superfície, pantalla o objecte pot esdevenir interactiu. Segons Germán León, fundador de Gestoos, “haver estat seleccionats per 500Startups és com jugar a la Champions, perquè és un programa molt prestigiós que ens permetrà presentar el nostre projecte davant els principals inversors de Silicon Valley i les empreses més grans”.

La start-up ha obert una oficina fa dos mesos a Silicon Valley per preparar l’aterratge als Estats Units: “Busquem un mercat on escalar i Estats Units és un mercat madur on la compra de productes digitals es fa amb més facilitat”. L’empresa compta amb 14 treballadors a Barcelona i té previst obrir una oficina a Londres al 2017.

De la seva banda, Kompyte ha desenvolupat una plataforma intel·ligent que registra l’activitat online de la competència i l’analitza en temps real. Creada a mitjans del 2014, actualment està creixent a ritmes del 20% cada mes. “El fet d'entrar a 500Startups ens ajuda a fer el pas definitiu per tenir una presència real als EUA i continuar creixent en aquest mercat”, diu Pere Codina, cofundador i CEO de Kompyte.

Al 2016, l’empresa ha multiplicat per cinc la facturació, i “l’objectiu és créixer multiplicant la facturació entre un 7 i un 10 l'any vinent”, explica Codina. “Ara mateix pràcticament no hi ha empreses que facin el que nosaltres fem i tenim l’oportunitat de ser els primers”, afegeix. Per l’empresa, un altre objectiu és “accedir als fons de capital risc americans per consolidar-nos com a plataforma de referència en la nostra categoria de software de monitorització de la competència”.

Les start-ups catalanes Kompyte i Gestoos, seleccionades per participar al prestigiós programa d'acceleració 500Startups de Silicon Valley