ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El conseller Baiget assegura que el 2016 tancarà amb un nou rècord d'exportacions catalanes

Les exportacions catalanes van créixer un 6,8% el mes de novembre en termes interanuals, assolint els 5.720 milions d’euros i situant-se com el mes de novembre amb el volum de vendes a l’exterior més elevat de la sèrie històrica

19/01/2017 12:58
Imatge per defecte
•    El conseller d’Empresa i Coneixement ha destacat que l’alt volum d’exportacions registrat al novembre garanteix tancar l’any amb la xifra més alta de la sèrie històrica.
 
•    Per Baiget, “les empreses estan fent els deures, s’estan obrint als mercats exteriors i això demostra que l’economia catalana és competitiva”.
 
•    Les exportacions catalanes van créixer un 6,8% el mes de novembre en termes interanuals, assolint els 5.720 milions d’euros i situant-se com el mes de novembre amb el volum de vendes a l’exterior més elevat de la sèrie històrica.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha donat a conèixer aquest dijous que les exportacions catalanes van créixer un 6,8% el mes de novembre en termes interanuals i que van assolir els 5.720 milions d’euros. Baiget ha anunciat que “mai en un mes de novembre les exportacions catalanes havien crescut com aquest mes” i que això garanteix tancar l’any 2016 “una altra vegada amb un rècord exportador”.
 
Així, en el període acumulat gener-novembre de 2016, les vendes de Catalunya a l’exterior han crescut un 2,2% respecte el mateix període del 2015 i han representat el 25,7% del total d’exportacions de l’Estat espanyol. El conseller Baiget ha subratllat que “les empreses estan fent els deures, s’estan obrint als mercats exteriors i això demostra que l’economia catalana és competitiva”.
 
De fet, el creixement a Catalunya del 6,8% de les exportacions al novembre és superior a les taxes de la zona euro (+5,7%), el conjunt de la Unió Europea (+4,9%), així com de països de referència com Alemanya (+5,6%), França (+1,4%) o Itàlia (+5,7%). Per sectors, a Catalunya, destaca l’augment de les vendes a l’exterior dels béns d’equip (+9,8%), automoció (+8,9%) i química (+6,1%).
 
Les exportacions creixen a tot Catalunya
 
Pel que fa al territori, les exportacions han crescut a les quatre demarcacions en aquest període. En concret, han augmentat un 15,4% a Tarragona, un 6,2% a Barcelona, un 3,4% a Lleida i un 0,9% a Girona. Sectorialment, destaca el creixement de les vendes a l’exterior dels productes energètics a Tarragona, l’automoció a Barcelona, l’alimentació a Lleida i els productes químics a Girona.


El conseller Baiget assegura que el 2016 tancarà amb un nou rècord d'exportacions catalanes