ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La pastisseria artesana Danés inverteix 400.000 euros en una nau industrial a Arenys de Mar per expandir-se i créixer a l'exterior

Imatge per defecte
  • La nova empresa ha estat creada per la tercera generació d’un obrador artesà i familiar d’Arenys i neix amb la voluntat d’iniciar-se en l’exportació de productes fets a Catalunya.
  • Danés ha participat al Servei d’Assessorament Financer d’ACCIÓ, que l’ha ajudat a obtenir un préstec participatiu per finançar part de la inversió en nova maquinària. 
  • El primer any, l’empresa espera arribar a una producció de 672.000 galetes, amb la previsió de créixer un 50% l’any següent i amb la vista posada a mig termini en els mercats de França i Anglaterra.

L’empresa catalana de pastisseria artesana Danés ha invertit 400.000 euros en l’adequació d’una nau industrial de 1000 m² a Arenys de Mar amb l’objectiu d’expandir la seva activitat i iniciar-se en l’exportació. L’origen de l’empresa Danés, creada recentment, és l’obrador artesà i familiar Pastisseria Danés, ubicat a Arenys des del 1957. La tercera generació de la família ha engegat aquest nou projecte per iniciar-se en les vendes a l’exterior de productes de pastisseria fets a Catalunya.

L’empresa va rebre el Servei d’Assessorament Financer d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, que els va recomanar el mix de finançament més adequat al seu projecte, i els va ajudar a obtenir un préstec participatiu d’ENISA (Empresa Nacional de Innovación, SA) de 80.000 euros per acompanyar una part de la inversió. “ACCIÓ ens va ajudar en tot el procés de sol·licitud del préstec”, explica Marc Danés, soci de l’empresa, que afegeix que l’empresa busca “adequar-se als nous models de mercat i comercialitzar certs productes en què som referents, sense perdre el procés de fabricació tradicional”.

Danés centrarà la seva activitat en la fabricació de galetes típiques d’Arenys de Mar (les anomenades “coquetes d’Arenys”, elaborades amb pasta de full i sucre) i de galetes de te. El primer any estima arribar a una producció de 672.000 unitats (equivalent a uns 5.300 quilos), que espera doblar l’any que ve. “Fins ara, venent al mostrador arribem a fer unes 60.000 unitats l’any”, compara Marc Danés. L’objectiu inicial és situar els productes en botigues gourmet i altres pastisseries de Catalunya, amb la vista posada a mig termini en els mercats de França i Anglaterra, perquè “són dos països que tenen molta cultura de productes gourmet de qualitat, com els nostres”, diu el soci de l’empresa.

La nova nau es posarà en marxa a finals de gener amb un equip de 5 treballadors inicialment, que preveu augmentar fins a 10 en el termini d’un any. “Hem invertit en equipament divers com envasadores, sales de control de temperatura i qualitat i un forn, entre d’altres”. Danés puntualitza que “no canviarem les receptes tradicionals” i per fer-ho l’empresa ha hagut de “trobar un embalatge per envasar al buit sense que els aliments perdin la seva qualitat, i sense afegir-hi additius ni conservants”. Quan la fàbrica estigui a ple rendiment tindrà una capacitat de 30 treballadors en dos torns.

La pastisseria artesana Danés inverteix 400.000 euros en una nau industrial a Arenys de Mar per expandir-se i créixer a l'exterior