ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

16 empreses de dos clústers catalans participen a la fira Sirha de Lió, una de les més importants del món de restauració i hostaleria

Imatge per defecte

•    La delegació, formada per empreses dels clústers Catalonia Gourmet i Clúster Foodservice –del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ– busca oportunitats de negoci en un esdeveniment que va comptar en la passada edició amb la presència de 189.000 professionals.
 
•    Aquesta actuació dóna continuïtat a l’International Intercluster Meeting, una jornada celebrada a Barcelona l’octubre passat entre Catalunya i la regió d’Auvergne-Rhône-Alpes per promoure la internacionalització i la cooperació entre clústers catalans i francesos.
 
Barcelona, 24 de gener de 2017.- 16 empreses catalanes membres dels clústers Catalonia Gourmet i Clúster Foodservice –que formen part del programa Catalonia Clusters d’ACCIÓ- participen fins dimecres a Lió a la fira de restauració i hostaleria Sirha amb l’objectiu de buscar oportunitats de negoci i promoure la internacionalització dels clústers catalans. Les empreses, que participen en aquesta fira amb el suport d’ACCIÓ, formen part d’una delegació catalana encapçalada pel delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, i que compta amb la presència de l’Agència Catalana de Turisme i PRODECA. 


L’esdeveniment, que té lloc cada dos anys a Lió, compta amb més de 3.000 expositors i marques internacionals de productes alimentaris, equipaments o serveis per a professionals. Es considera la cita mundial de la restauració, l’hostaleria i l’alimentació, reunint en un únic esdeveniment tots els àmbits d’aquest sector, des de la gastronomia, el menjar ràpid o el retail fins als serveis càtering destinats a escoles i hospitals, per exemple.
 
La passada edició, l’any 2015, va aplegar 189.000 professionals. Enguany la fira compta amb un espai de 130.000m2 i 6 pavellons que acolliran una desena sectors diferents: productes agroalimentaris i begudes, fleca-pastisseria, confiteria i xocolateria, materials i equipaments per a la cuina, cafè, bar, cerveseria i cafeteria, noves tecnologies i serveis, equipament de sala de restaurant i hostaleria, sector transports i arts de la taula, entre d’altres.
 
Assistència catalana
 
Sirha comptarà amb la participació de 16 empreses catalanes que formen part de dos clústers alimentaris que reben el suport del programa Catalonia Clusters  impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ per promoure la utilització dels clústers com a eina per a millorar la competitivitat de les empreses. Actualment, ACCIÓ treballa regularment amb 30 organitzacions que reuneixen més de 2.100 empreses, tenen una facturació agregada de 66.000 milions d’euros i donen feina a més de 290.000 treballadors.
 
D’una banda, Catalonia Gourmet agrupa empreses i institucions amb l’objectiu principal de promoure i contribuir a la competitivitat del sector de l’alimentació gourmet català d’alta gamma. De l’altra, Clúster Foodservice està obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor foodservice, des de la indústria transformadora alimentària, a les empreses distribuïdores i al canal restaurador.
 
Cooperació interregional
 
La participació en aquesta fira és una actuació que dóna continuïtat a l’International Intercluster Meeting, una jornada celebrada a Barcelona l’octubre passat entre Catalunya i la regió d’Auvergne-Rhône-Alpes per promoure la cooperació entre clústers catalans i francesos, que va comptar amb la participació de gairebé 50 clústers d’ambdues regions. Es tracta d’una iniciativa alineada amb els objectius del 4 Motors per Europa, un consorci creat el 1988 juntament amb Baden-Württemberg (Alemanya) i Lombardia (Itàlia) per impulsar la cooperació entre regions.

16 empreses de dos clústers catalans participen a la fira Sirha de Lió, una de les més importants del món de restauració i hostaleria