ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

15 cellers catalans presenten els seus vins a Munic davant un centenar de professionals alemanys

Ho han fet en el marc del programa Weine Aus Katalonien d’ACCIÓ destinat a impulsar la comercialització dels vins i caves catalans a Alemanya a través d’assessorament i accions de promoció

16/02/2017 01:33
Munic-2
  • Ho han fet en el marc del programa Weine Aus Katalonien d’ACCIÓ destinat a impulsar la comercialització dels vins i caves catalans a Alemanya a través d’assessorament i accions de promoció.
  • Els cellers que han promocionat els seus vins al mercat alemany pertanyen a la DO Montsant.

15 cellers catalans de la DO Montsant s’han promocionat aquest dilluns a Munic en un acte davant un centenar de professionals alemanys del sector del vi entre sommeliers, importadors, distribuïdors, restauradors i periodistes. L’esdeveniment ha tingut lloc en el marc del programa Weine Aus Katalonien d’ACCIÓ.

Els cellers que hi han participat són Can Blau, Celler Malondro, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Clos Mesorah, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Josep Grau Viticultor, Mas de l’Abundància, Orto Vins, Portal del Montsant, Vendrell Rived, Vins de Mas Sersal i Vinyes Domènech.

L’acte ha començat amb una masterclass a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann, i ha continuat amb una degustació de vins adreçada als professionals del sector de les varietats garnatxa blanca, rosats del Montsant i garnatxa negra. El 70% dels assistents han estat importadors i distribuïdors, mentre que la resta multiplicadors i periodistes especialitzats. Com a novetat, el tram final de l’acte s’ha obert a clients vip d’algunes de les empreses convidades.

El programa Weine Aus Katalonien té per objectiu impulsar l’entrada dels cellers catalans al mercat alemany i posicionar Catalunya com a país productor de vins diferenciats i d’alta qualitat.

El programa és vigent des de finals de 2014. Des de la seva posada en funcionament ha organitzat actes presencials a Berlin, Frankfurt i Hamburg i aquest a Munic, amb els quals s’han promocionat 60 vins catalans al mercat alemany. De cara a 2017, a més de l’acte d’aquest dilluns a Munic, el programa Weine Aus Katalonien també té previst organitzar un altre acte a Colònia el mes d’abril.

Alemanya és el país on Catalunya exporta més vins i caves. A nivell mundial, Alemanya és el tercer país importador de vins, per darrere d’Estats Units i el Regne Unit, i el quart mercat mundial que consumeix més vi, i el primer pel que fa a escumosos. El país centreeuropeu ha registrat un creixement estable en el consum els darrers 15 anys, al contrari que altres begudes com la cervesa.

 

15 cellers catalans presenten els seus vins a Munic davant un centenar de professionals alemanys