ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Conseller Baiget: "Preveiem que les empreses catalanes generin al MWC una xifra de negoci d'entre 10 i 14 milions d'euros"

Baiget ha posat de manifest la importància d'aquest congrés per a l'empresa catalana

28/02/2017 11:30
324
  • Ho ha avançat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, durant una entrevista al programa L’entrevista del diumenge del 324.
  • Baiget ha posat de manifest la importància d’aquest congrés donant a conèixer que l’empresa catalana 6TL ha signat un acord per valor de 2 milions d’euros amb la companyia turca VESTEL sorgit durant el MWC de l’any passat.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat aquest diumenge que les 68 empreses catalanes que participaran al Mobile World Congress (MWC) a través dels estands de la Generalitat al congrés “generaran una xifra de negoci d’entre 10 i 14 milions d’euros”. Baiget ho explicat a durant una entrevista al programa L’entrevista del diumenge del 324, on ha posat de manifest la importància per a l’economia catalana d’aquest esdeveniment, que comença demà a la Fira de Barcelona Gran Via i s’allargarà fins dijous vinent.

Segons el conseller, “que el MWC se celebri a Barcelona és important perquè si es fes en un altre lloc, aquestes empreses difícilment tindrien l’oportunitat de ser-hi”. A més, ha destacat que el MWC ha repercutit positivament en el desenvolupament del sector de la comunicació a Catalunya, i ha assenyalat que el MWC és un dels elements que “contribueixen a construir un ecosistema empresarial i emprenedor que fa que Barcelona i Catalunya siguin atractius i que cada cop més projectes s’instal·lin aquí”.

El conseller ha explicat durant l’entrevista que les 68 empreses catalanes estaran ubicades en tres estands de la Generalitat al MWC, que sumen més de 1.000m2, i que és el dotzè any que el Govern català impulsa la presència d’empreses del nostre país en aquest esdeveniment. En total, enguany hi participaran 105 empreses catalanes -17 més que l’any passat-, la xifra més elevada de la història. Pel que fa al 4YFN, l’esdeveniment paral·lel destinat a inversors i start-ups, la Generalitat acollirà enguany 35 start-ups catalanes a través dels estands d’ACCIÓ i l’Institut Català de les Empreses Culturals. “El 4YFN, que reunirà 20.000 visitants, no només reuneix empreses, sinó també capital per invertir; per tant, és un aparador perfecte per aquests projectes”.


Un acord de 2 milions d’euros gestat al MWC

Per demostrar l’impacte del MWC per a l’economia catalana, Baiget ha anunciat que “l’empresa catalana 6TL ha signat aquesta setmana un acord per valor de 2 milions d’euros amb la companyia turca VESTEL, una de les més importants de Turquia”. “En el MWC de l’any passat es va fer el contacte, i aquesta setmana s’ha materialitzat l’acord”, ha detallat Baiget, que ha reiterat la importància de ser present en aquest congrés.

L’empresa catalana està especialitzada en la producció de maquinària de test de circuits electrònics. Ha desenvolupat una tecnologia que permet verificar que l’electrònica d’un producte funciona correctament abans de l’assemblatge, fet que comporta més automatització i una millora de costos. Amb aquest acord, 6TL entregarà en una primera fase 42 màquines amb aquesta tecnologia a VESTEL, fabricant de televisions, electrodomèstics i mòbils, entre d’altres. L’empresa turca, fundada el 1984, té més de 15.000 treballadors i exporta els seus productes a 140 països.

6TL, que fabrica tots els seus productes a Castellar del Vallès, forma part del grup SISTEL, que compta actualment amb una plantilla de 120 treballadors.


Adequació del sector del comerç

Durant l’entrevista, el conseller Baiget també ha valorat diferents aspectes relacionats amb el sector del comerç. Per una banda, ha explicat que la Generalitat espera que el sector del comerç “s’organitzi de la manera més adient i constitueixin els interlocutors perquè el comerç de proximitat pugui fer el salt i adequar-se al nou entorn i a les noves formes de comprar”. Per l’altra, ha avançat que el Govern no tem la possible impugnació de la nova Llei de Comerç, que està tramitant el Parlament: “està pensada per servir als ciutadans i al sector del comerç, i no en els interessos del Tribunal Constitucional”.

Finalment, i en referència a la lluita contra la pobresa energètica, Baiget ha matisat que “les operadores energètiques encara es troben dins del període que considerem prudencial per signar el conveni que els hem proposat de manera conjunta amb el món local”, i ha detallat que “hem demanat als serveis jurídics que valorin si es poden aplicar determinades clàusules en la contractació pública, i si és possible, no veiem problemes en què s’apliquin”.

 

Conseller Baiget: "Preveiem que les empreses catalanes generin al MWC una xifra de negoci d'entre 10 i 14 milions d'euros"