ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Aunde, seleccionada per fabricar els teixits dels seients del nou tramvia de Sydney

Per aquest projecte, Aunde ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Sydney

20/03/2017 10:49
Imatge per defecte
  • El projecte consisteix en confeccionar el teixit d’entre 8.000 i 10.000 seients del nou Sydney Light Rail, que entrarà en funcionament el 2019.
  • El producte és impermeable, antitaques, antibacteris, antiolors, refrescant i purificant de l’aire de l’interior del vehicle, fet que comporta confort i un estalvi en els costos de manteniment.
  • Per aquest projecte, Aunde ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Sydney.

L’empresa catalana Aunde, especialitzada en la fabricació de teixits tècnics per al transport col·lectiu (tren, metro, tramvia, autobusos i autocars), produirà els teixits per els seients del nou tramvia de Sydney. La companyia de Sant Celoni confeccionarà d’entre 8.000 i 10.000 seients del nou Sydney Light Rail, que entrarà en funcionament el 2019.

L’expansió de l’empresa catalana a Austràlia ha comptat amb el suport d’ACCIÓ  -l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat- en l’anàlisi del mercat i la cerca de socis mitjançant l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Sydney. Segons la directora comercial d’Aunde, Isabel Gibaja, “l’empresa està centrada en augmentar la seva presència a Austràlia perquè es tracta d’un mercat que està invertint en el transport públic i que, per tant, compta amb un gran nombre de clients objectius”. De fet, la participació en la construcció del Sydney Light Rail permetrà a la companyia començar nous projectes al país, que esperen que representin la producció d’uns 60.000 metres de teixit en els pròxims 3 anys.

El valor afegit del producte d’Aunde consisteix en la funcionalitat i la qualitat del material”, subratlla Gibaja. El teixits estan acabats amb productes que fan que siguin impermeables, antitaques, antiolors i antibacteris. Tot plegat implica un reducció dels costos de manteniment pels operadors i una contribució important al medi ambient ja que la tela requereix un ús menor de productes de neteja.

Fins ara, Aunde ja ha lliurat 1.500 metres del teixit dels seients del Sydney Light Rail, amb la previsió d’enviar-ne 3.500 més al llarg d’aquest any i els 5.000 restants durant el 2018. L’empresa catalana, de 30 treballadors, participa en aquest projecte com a proveïdora de la filial d’Alstom de Santa Perpetua de Mogoda (Barcelona). Aunde, que exporta gran part de la seva producció a França, Itàlia, l’Índia, Turquia, Holanda, el Regne Unit o Nova Zelanda, forma part d’un grup internacional alemany.

Les exportacions catalanes a Austràlia van assolir l’any 2015 els 294 milions d’euros, liderades pels vehicles, la maquinària i la perfumeria i cosmètica. Actualment hi ha 802 empreses catalanes exportadores regulars a Austràlia, és a dir, que hi han venut els darrers quatre anys de manera consecutiva.

L'empresa catalana Aunde, seleccionada per fabricar els teixits dels seients del nou tramvia de Sydney