En un acte aquest dijous al matí, 7 experts han mostrat a les pimes tarragonines instruments bancaris i alternatius i complementaris a la banca que han sorgit en els darrers anys, com el crowdlending i l’invoice trading
- En un acte aquest dijous al matí, 7 experts han mostrat a les pimes tarragonines instruments bancaris i alternatius i complementaris a la banca que han sorgit en els darrers anys, com el crowdlending i l’invoice trading.
- Durant la jornada, les empreses han fet més de 30 reunions amb els ponents i tècnics d’ACCIÓ per fer una simulació real del finançament que necessiten i avaluar com aplicar aquests instruments als seus negocis.
- Segons la delegada d’ACCIÓ a Tarragona, Mònica Boquera, el punt clau del Showroom de Finançament és “l’estalvi de temps per les empreses, ja que en una sola hora descobreixen un gran ventall de possibilitats de finançament”.
Barcelona, 27 d’abril de 2017.- Més de 70 empreses tarragonines han participat aquest dijous al matí al primer Showroom de Finançament d’ACCIÓ a la demarcació, que té com a objectiu donar a conèixer els diferents tipus de finançament existents per a pimes i avaluar quins s’adapten millor a cada negoci. L’acte, organitzat amb el suport Tarragona Impulsa a la seva seu, ha comptat amb un gran èxit de convocatòria, amb les places exhaurides.
La sessió ha consistit en presentacions de 7 ponents sobre les tendències de crowdlending (LoanBook Capital), invoice trading (Maersk), l’intercanvi de divises online (The PayPro), els business angels per a pimes (Foro Capital Pyme), el préstec de banca privada (CaixaBank) i de banca pública (ICF) i els préstecs participatius per innovació i creixement (ENISA). Seguidament, les empreses han mantingut més de 30 reunions amb els ponents i tècnics d’ACCIÓ per fer una simulació real del finançament que necessiten i avaluar l’encaix d’aquests instruments als seus negocis.
La delegada d’ACCIÓ a Tarragona, Mònica Boquera, ha obert el Showroom de Finançament destacant com a principal benefici l’estalvi de temps que implica per a les pimes. “En un sol matí, en poques hores, les pimes tenen al seu abast i poden reunir-se amb una gran varietat d’opcions de finançament” ha destacat. D’altra banda, Boquera ha explicat que el finançament alternatiu “permet diversificar i aconseguir liquiditat, per tant, dóna lloc a nous mecanismes per invertir i créixer”. A més, ha recordat que cada any “es registren més operacions i volum de finançament alternatiu a Catalunya”.
El Showroom de Finançament de Tarragona ha estat la quarta sessió d’un cicle que se celebrarà al llarg d’aquest primer semestre per tot el territori. El tret de sortida va ser a Lleida fa dos mesos. Les propres sessions tindran lloc l’11 de maig a Mataró, el 24 de maig a Manresa, el 28 de juny a Tortosa i el 4 juliol a Vilafranca del Penedès.
Aquesta iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de la Generalitat a través d’ACCIÓ per impulsar els nous instruments de finançament alternatiu arreu de Catalunya, i que compta amb altres accions a Tarragona com el Servei d’Assessorament Financer personalitzat per a empreses o els Esmorzars de Finançament, trobades amb empreses per difondre nous instruments financers, bones pràctiques i casos d'èxit d'inversors i emprenedors.
Més de 70 empreses de Tarragona busquen alternatives al seu finançament al primer ‘Showroom de Finançament’ d’ACCIÓ a la demarcació