ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'start-up catalana PlayBenefit presentarà al Health 2.0 una app per millorar la salut de l'usuari a través de la gamificació

Imatge per defecte
  • PlayBenefit és una de les 8 start-ups catalanes que participen a través d’un estand d’ACCIÓ a la 8a edició de la fira Health 2.0 Europe, que es torna a celebrar a Barcelona entre dimecres i divendres vinent. 
  • L’app fa preguntes indirectes i suggestives a l’usuari a través de les quals estableix patrons que li serveixen per plantejar reptes en àrees com l’alimentació, l’activitat física, la son o el sistema digestiu.
  • L’start-up barcelonina, fundada per una infermera el 2014 i que actualment compta amb 8 treballadors, ja ha arribat a un acord amb un soci per distribuir l’app a Mèxic.

L’start-up catalana Playbenefit presentarà a la 8ena edició del Health 2.0 Europe una aplicació mòbil per millorar la salut de l’usuari a través de la gamificació. És una de les 8 start-ups catalanes que participaran al congrés a través d’un estand d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, que es torna a celebrar a Catalunya després de fer-se a París, Berlín i Londres.

L’esdeveniment, que se celebrarà entre dimecres i divendres vinent al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc, reunirà més de 600 empreses, inversors i start-ups de tot el món especialitzades en l’àmbit de l’emprenedoria sanitària. A banda de PlayBenefit, a l’estand d’ACCIÓ també hi haurà ubicades les start-ups catalanes Mediktor, Sense4Care, IOMED, Made of Genes, Mind the Byte, Neuroelectrics i B-Wom. L’objectiu és que presentin els seus projectes davant la comunitat empresarial del sector de la salut per fer networking, conèixer nous clients, socis i inversors. En total hi haurà presència de més de 40 països.

L’aplicació que presentarà PlayBenefit al Health 2.0, anomenada Benergy App, funciona a través de preguntes indirectes i suggestives a l’usuari a través de les quals estableix patrons que li serveixen per plantejar reptes en àmbits com l’alimentació, l’activitat física, la son o el sistema digestiu. Aquests reptes van acompanyats de vídeos, àudios o còmics elaborats per professionals de la salut amb continguts que pretenen ajudar l’usuari a millorar els hàbits i la seva salut.

Segons la fundadora de l’start-up, Anna Sort, el valor d’aquesta app recau en una combinació entre la gamificació: “és una metodologia pròpia que va orientada a canviar el comportament dels nostres pacients: amb la gamificació en salut aconseguim que els usuaris tinguin accés a la informació de forma senzilla i amena, i no concebin la vida saludable com una imposició, sinó com un joc”.

Sort, infermera de professió, va fundar l’empresa emergent a Barcelona l’any 2014. Van començar a treballar en l’àmbit de la salut i la gamificació assessorant altres empreses, fins que va decidir crear la seva pròpia aplicació. “Em vaig proposar crear una app d’educació amb un toc divertit i que fos capaç de construir la motivació necessària per assolir canvis reals en sis punts clau de la salut, fugint d’imposicions i de la frustració de veure que els pacients no aconseguien canviar d’hàbits”, explica. El desenvolupament de l’app va començar a mitjans de l’any passat i preveuen que estigui enllestida aquest estiu per les plataformes d’iOS i Android.

Actualment l’start-up catalana compta amb 8 treballadors, i començarà a distribuir l’aplicació a l’Estat espanyol, Regne Unit i els Estats Units. A més, ja han signat un acord amb un distribuïdor a Mèxic per començar a elaborar una estratègia d’expansió al país centre-americà.

Més de 1.000 start-ups a Catalunya

Les 8 start-ups que participaran al Health 2.0 Europe són algunes de les empreses emergents catalanes que formen part del Barcelona & Catalonia Startup Hub. Es tracta d’un directori creat per ACCIÓ que identifica més de 1.000 start-ups catalanes, que sumen prop de 10.000 treballadors, facturen 1.300 milions d’euros i operen sobretot en els sectors de software d’internet i comerç electrònic. Aquesta eina digital té l’objectiu d’impulsar la projecció internacional de l’ecosistema start-up català i de contribuir a la captació d’inversions per part d’aquestes empreses, sobretot des d’una perspectiva internacional.

L'start-up catalana PlayBenefit presentarà al Health 2.0 una app per millorar la salut de l'usuari a través de la gamificació