ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

President Puigdemont: "Podem i volem liderar la quarta revolució industrial i el 3D Printing Hub és un projecte estratègic per aconseguir-ho"

Imatge per defecte
  • Carles Puigdemont ha presidit, aquest migdia, l’acte de presentació d’aquest hub de la impressió acompanyat del conseller Jordi Baiget
  • El cap de l'Executiu assegura que es tracta d'una "iniciativa d'impacte global" i apel·la a la necessitat que "tothom hi sigui present"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest migdia que “Catalunya té l’oportunitat de liderar el major ecosistema d’oferta i demanda empresarial i de talent en 3D a nivell europeu, com a mínim” i al mateix temps “refermar la seva aposta de país per la indústria 4.0” .  “Nosaltres podem i volem liderar aquest canvi”, ha sentenciat.

En el decurs de l’acte de presentació del Catalunya del Global 3D Ptinting Hub, que ha tingut lloc a l’Auditori de la Pedrera, el cap de l’Executiu ha subratllat la importància que en aquest projecte “hi sigui present tothom”, des d’empreses, a institucions i centres de recerca, i per això ha apel·lat a la necessitat d’“alinear esforços, sumar talents i complicitats per multiplicar els resultats”, ja que es tracta d’una “iniciativa d’impacte global” i un “projecte estratègic” per a l’impuls del sector a Catalunya i per consolidar Barcelona i Catalunya com a referen en aquest àmbit.

Per això ha subratllat que fins ara hi hagi hagut “una comunió d’interessos entre el sector públic i privat” en aquesta iniciativa i s’ha felicitat que amb “un temps raonablement breu ens hem posat a caminar amb una rapidesa que la voldríem per a tots els altres projectes” i ha assegurat que “som una realitat amb un horitzó no molt llunyà en el temps”.

A més, el president s’ha mostrat convençut de la capacitat de que suposa la creació d’aquest hub en relació a la captació d’inversions i l’ha situat com “un element més per posar Catalunya al capdavant  de la quarta revolució industrial”.

En aquest mateix sentit s’ha expressat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, quan ha afirmat que “volem ser protagonistes i no espectadors de la nova revolució industrial”. Pel conseller, la impressió 3D “és una de les tecnologies més disruptives de l’actualitat i clau en la industria 4.0. És una realitat, és aquí, i creixerà els propers anys. És una tecnologia cada vegada més ràpida, que ofereix més solucions i està afectant a més sectors, amb aplicacions reals en àmbits con la salut, el món industrial, el disseny, la fabricació de components, que afecta a tota la indústria”, ha conclòs.

Actius que consoliden el lideratge de Catalunya en aquest sector

Durant la seva intervenció, el cap del Govern ha recordat que a Catalunya hi ha una sòlida base industrial molt diversificada, que fa servir una gran varietat de materials en el seu procés de fabricació i que, per tant, es converteixen amb un impulsor real de la demanda de la impressió 3D. Aquest fet, juntament amb el sector TIC que en els darrers anys ha esdevingut rellevant, especialment arran de la Capitatlitat Mundial del Mòbil, o amb la celebració del Mobile World Congress o l’Smart City Expo, així com amb la presència de companyies i grups del sector de la impressió 3D, ha assegurat que són a actius que afavoreixen el lideratge de Catalunya en aquest sector.  

A més, ha recordat que Catalunya disposa també d’un ecosistema d’start-ups de primer ordre, d’altes capacitats en recerca i desenvolupament al voltant de les noves tecnologies, d’iniciatives prèvies com el Clúster de Materials Avançats i d’espais d’experimentació en l’àmbit de la fabricació digital, com a altres actius que poden contribuir a situar Catalunya al capdavant de la 4a revolució industrial.

La iniciativa presentada avui pretén, d’una banda, connectar els proveïdors de solucions i coneixement d’aquesta tecnologia amb la indústria manufacturera  d’arreu del món interessada en iniciar projectes en el camp de la impressió 3D i, de l’altra, d’esdevenir un laboratori públic, on les empreses puguin fer investigació, testar i descobrir l’aplicació d’aquesta tecnologia.

A l’acte de presentació del Global 3D Printing Hubha comptat també amb la intervenció de Ramon Pastor, vicepresident i director general d’HP 3D Printing.

Consulta i descarrega't el dossier de premsa des d'aquest enllaç

President Puigdemont: "Podem i volem liderar la quarta revolució industrial i el 3D Printing Hub és un projecte estratègic per aconseguir-ho"