ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern crea una delegació d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu i Aran per fer més competitives les empreses d'aquest territori

L’àmbit territorial de la delegació seran les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran, que compten amb 3.561 empreses i generen de forma agregada un PIB de 1.586,6 milions d’euros

Imatge per defecte
  • El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat aquest divendres des de la Seu d’Urgell que la delegació s’ubicarà en aquest municipi i que entrarà en funcionament durant el segon semestre de l’any. 
  • La delegació té l’objectiu d’impulsar la internacionalització i la innovació de les empreses de la zona, contribuir a l’augment del pes de la indústria en l’economia local i atreure noves inversions productives al territori. 
  • L’àmbit territorial de la delegació seran les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran, que compten amb 3.561 empreses i generen de forma agregada un PIB de 1.586,6 milions d’euros.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat aquest divendres la creació d’una delegació d’ACCIÓ a l’Alt Pirineu i Aran amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat de les empreses d’aquest territori, tot impulsant l’economia de la zona i fomentant l’equilibri territorial. Baiget ha presentat aquesta iniciativa a la Seu d’Urgell en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; del president del consell comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; i de la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i l'Aran, Maria Rosa Amorós.

Creem aquesta oficina d’ACCIÓ al Pirineu per donar suport a l’economia i a l’activitat productiva”, ha explicat el conseller, que ha detallat la voluntat de donar un servei adequat a les necessitats de les empreses: “Hem de fer un assessorament adaptat a la realitat de cada territori. La situació no és la mateixa al Pirineu que a Barcelona”. Baiget ha recordat que la labor d’ACCIÓ “no és sols ajudar les empreses d’aquí, sinó també atreure inversions estrangeres al territori”. “Implantar aquesta oficina és una decisió que serveix per estendre la recuperació econòmica a tot el territori de Catalunya”, ha afegit.

Per la seva banda, l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha agraït “l’aposta que la Generalitat ha fet pel Pirineu i l’Aran”, i ha indicat que la nova oficina “servirà perquè es vegi el Pirineu com un lloc on poden arribar noves inversions i, d’aquesta manera, que la gent es guanyi la vida a la muntanya”.

La nova oficina, que entrarà en funcionament durant el segon semestre de l’any, estarà ubicada a la Seu d’Urgell i tindrà un àmbit d’actuació de sis comarques: l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. Complementa d’aquesta manera les oficines centrals d’ACCIÓ a Barcelona i les delegacions que cobreixen els àmbits de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central i la zona del Garraf-l’Alt Penedès-Maresme.

Així, l’obertura d’aquesta nova delegació respon a la voluntat de la Generalitat d’oferir el màxim de proximitat a les pimes catalanes i d’adequar-se a les realitats empresarials del territori. En el cas de l’Alt Pirineu i Aran es tracta d’una zona amb un teixit empresarial format per 3.561 empreses dels sectors de l’hostaleria, el comerç, la construcció, les indústries manufactureres, l’agricultura i la ramaderia, principalment.

Amb una taxa d’atur registral del 9,2%, la zona compta amb un PIB agregat de 1.586,6 milions d’euros. Pel que fa a la indústria, actualment suposa el 10,5% del PIB de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, una contribució inferior a la mitjana de Catalunya. D’aquesta manera, la nova delegació vol contribuir al creixement de la riquesa d’aquestes comarques i a l’augment del pes de la indústria en l’economia local, promovent el territori a l’exterior per atreure noves inversions productives i fomentar la competitivitat de les empreses del territori a través de la internacionalització i la innovació.

En aquest sentit, la delegació assessorarà les pimes locals de manera personalitzada i a través de jornades informatives perquè comencin a exportar o intensifiquin la seva expansió internacional en totes les fases: des de la iniciació a l’exportació, l’obertura de filials a l’exterior i fins l’accés a licitacions públiques internacionals. Paral·lelament, també acompanyarà les empreses perquè incorporin instruments d’innovació -ja sigui des d’un punt de vista dels intangibles (mètodes organitzatius, model de negoci,...), incorporant tecnologia o per projectes d’R+D- i trobin noves eines de finançament. A més, la delegació permetrà que les empreses locals connectin de manera directa amb les 39 Oficines Exteriors de Comerç i Inversions de la Generalitat al món, que actualment compten amb un àmbit d’actuació de 110 mercats.

El Govern crea una delegació d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu i Aran per fer més competitives les empreses d'aquest territori