ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Tecnovit obre una filial a Colòmbia amb l'objectiu d'exportar 10 tones al mes de productes per alimentació animal

La introducció de Tecnovit al país sud-americà ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de de l'Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Bogotà

Imatge per defecte
  • La introducció de Tecnovit al país sud-americà ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de de l'Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Bogotà. 
  • La filial de l’empresa catalana a Colòmbia, que compta amb 6 treballadors, distribueix complements alimentaris de nutrició animal a fàbriques de pinsos, productors i distribuïdors de tot el país.
  • Fundada l’any 1997, Tecnovit compta actualment amb 34 treballadors i té presència a Europa, el sud-est asiàtic i l’Amèrica Llatina.

L’empresa catalana Tecnovit, dedicada a la fabricació i venda de complements alimentaris de nutrició animal, ha obert una filial a Colòmbia amb l’objectiu d’exportar 10 tones de la seva producció al mes. L’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per introduir-se en aquest país sud-americà a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Bogotà, amb un projecte que va començar l’any 2015 arran d’una missió empresarial en aquest país.

Tecnovit, que produeix els seus productes majoritàriament a Alforja (Tarragona), ha ubicat la seva nova oficina a Bogotà amb una plantilla de 6 treballadors. La filial distribuirà un volum de 10 tones mensuals de complements alimentaris per nutrició animal -amb la previsió d’ampliar la xifra a 20 tones- a diferents punts de venda de tot el país, entre els quals hi ha distribuïdors i fabricants locals de pinsos per a la producció animal, principalment.

Segons el responsable d’exportacions de Tecnovit de Llatinoamèrica, Josep Sendra, la creació de la filial a Colòmbia és un pas estratègic per l’empresa. En aquest sentit, assegura que “Colòmbia té un mercat amb potencial i es troba en constant creixement”, destacant que “la demanda en el sector de la nutrició animal és molt elevada i les empreses requereixen additius com els nostres per millorar la qualitat de la producció”.

L’empresa, que exporta el 21% del seu volum de negoci, va iniciar les vendes dels seus productes a l’exterior l’any 2005 a Europa, mentre que posteriorment va expandir-se al sud-est asiàtic i Llatinoamèrica. A més, la nova filial de l’empresa a Colòmbia complementarà l’oficina ubicada a Rússia. Fundada l’any 1997, Tecnovit compta actualment amb una plantilla 34 treballadors.

Oportunitats de negoci per l’empresa catalana a Colòmbia

Amb una població de 46,7 milions d’habitants, Colòmbia ha registrat un creixement econòmic del 2% el 2016. El país llatinoamericà presenta oportunitats de negoci principalment en els sector de la maquinària, les peces de vestir o els aparells i materials elèctrics, tot i que també destaca en els sectors del paper i cartró i els productes químics. L’any passat, les exportacions catalanes en aquest país van assolir els 263 milions d’euros i es van registrar 2.691 empreses exportadores. D’aquestes, 855 són considerades regulars, és a dir, que hi ha exportat els darrers quatre anys de forma continuada.

L'empresa catalana Tecnovit obre una filial a Colòmbia amb l'objectiu d'exportar 10 tones al mes de productes per alimentació animal