ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El conseller Baiget es reuneix a Brussel·les amb una quinzena de multinacionals per atreure nous projectes d'inversió estrangera a Catalunya

Imatge per defecte
  • El conseller d’Empresa i Coneixement ha presentat les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya en el marc d’una trobada amb directius d’empreses europees, nord-americanes i asiàtiques dels sectors de la indústria, les TIC, l’electrònica i les tecnologies mòbils
  • El titular d’Empresa i Coneixement ha participat a l’European Business Sumit (EBS) celebrat a la capital belga, que ha comptat amb més de 2.000 assistents entre directius de multinacionals i responsables polítics de tot el món

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s’ha reunit aquest dimarts amb una quinzena de multinacionals de tot el món a Brussel·les per donar a conèixer les oportunitats de negoci que ofereix Catalunya i reforçar l’atracció de nous projectes d’inversió estrangera al nostre país. Durant les trobades amb empreses, Baiget ha posat en valor les oportunitats d’inversió que presenta Catalunya especialment en l’àmbit productiu i tecnològic, subratllant el posicionament del país com el hub digital i tecnològic d’Europa.

En el marc d’una reunió amb directius d’empreses d’Europa, els Estats Units i Àsia dels sectors de la indústria, les TIC, l’electrònica i les tecnologies mòbils, principalment, Baiget ha assegurat que “presentem Catalunya com a terra d’inversions tecnològiques, digitals i relacionades amb la indústria 4.0”.

El conseller ha subratllat que “Catalunya ofereix molts actius: és la porta d’entrada a un gran mercat, l’europeu, té una bona xarxa de connexions amb el món, una bona qualitat de vida, mà d’obra qualificada  i una densitat de petites i mitjanes empreses” que poden esdevenir “proveïdors i socis tecnològiques” d’empreses multinacionals. Aquests motius, sumats al fet d’acollir “12 universitats, centres tecnològics i de recerca”, fan que Catalunya “sigui una zona atractiva per invertir”, ha destacat el titular d’Empresa i Coneixement. Baiget ha afegit que “quan les empreses inverteixen fora del seu país busquen invertir en zones que els hi permetin un retorn, busquen una inversió a llarg termini i actius solvents”.


Aquesta trobada s’ha celebrat en el marc de l’European Business Summit (EBS) celebrat a Brussel·les, que ha comptat amb la participació de 2.000 assistents de tot el món entre directius de multinacionals i responsables polítics. Es tracta d’un fòrum de primer nivell, considerat un dels congressos de referència a Europa. En aquest sentit, el conseller Baiget ha afirmat que “Catalunya ha de ser als llocs on passen coses i on hi ha fent que fa que puguin passar coses”.

Les reunions mantingudes pel conseller han permès presentar a les multinacionals estrangeres el projecte Global 3D Printing Hub, la nova infraestructura industrial que esdevindrà una gran plataforma referent a nivell mundial en l’àmbit de la tecnologia d’impressió 3D des d’una perspectiva industrial. Ubicada al Campus Diagonal Besòs, comptarà amb un espai superior als 10.000 m2 i consolidarà la unió entre la diversitat industrial del país amb les noves tecnologies i els sectors emergents que contribueixen a l’impuls del país cap a la indústria 4.0.

Durant les trobades mantingudes a Brussel·les, la delegació catalana ha ofert l’assessorament de la Generalitat per facilitar els processos d’inversió estrangera a Catalunya, que s’articula mitjançant Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquest 2016 ha estat l’any en què Catalonia Trade & Investment ha atret més projectes d’inversió estrangera, materialitzant 68 projectes que han suposat una inversió de 352 milions d’euros, la creació de 2.870 llocs de treball i el manteniment de 1.197 llocs de treball.

Viatge del conseller a Brussel·les

A banda de les reunions mantingudes amb empreses estrangeres, el viatge del conseller d’Empresa i Coneixement a Brussel·les també ha tingut l’objectiu d’estrènyer les relacions comercials entre Catalunya i Bèlgica. En aquest sentit, ahir va participar en el primer Catalan Wines organitzat per ACCIÓ a Bèlgica, que va permetre a una vintena de cellers catalans oferir un tast dels seus vins i caves a una cinquantena de sommeliers, importadors i distribuïdors de vi i cava belgues amb l’objectiu d’introduir-se o expandir la seva presència en aquest mercat.

El conseller Baiget es reuneix a Brussel·les amb una quinzena de multinacionals per atreure nous projectes d'inversió estrangera a Catalunya