ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya participa en un projecte de la Comissió Europea per incrementar la cooperació entre els clústers europeus i del sud de la Mediterrània

Catalunya participa a través d’ACCIÓ en The Next Society, en unes jornades celebrades a Atenes (Grècia).

29/05/2017 10:47
Imatge per defecte

Catalunya participa a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat- en una iniciativa europea per incrementar la cooperació entre els clústers europeus i del sud de la Mediterrània. La setmana passada va començar el projecte, anomenat The Next Society, en unes jornades celebrades a Atenes (Grècia).

Amb un pressupost de 7,7 milions d’euros, The Next Society compta amb la participació de 30 socis de 12 països de la Unió Europea i del sud de la Mediterrània amb l’objectiu d’estimular la competitivitat d’aquests països a través del desenvolupament de vincles internacionals en els àmbits de l’emprenedoria, les start-ups i els clústers.

Després d’una primera fase d’identificació i selecció dels beneficiaris, els socis del projecte oferiran serveis fets a mida de formació, mentoratge, promoció, acceleració i internacionalització. ACCIÓ col·laborarà en aquesta iniciativa a través de la creació d’un hub digital per afavorir la cooperació i l’aprenentatge mutu. A més, donarà suport en l’etapa de diagnosi identificant les àrees a treballar de cada clúster i organitzarà una formació de dos dies a Barcelona amb una agenda de visites a clústers catalans.

El projecte està liderat per la xarxa europea ANIMA i compta amb la participació de l’European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Early Stage Market Players(EBAN), European Business and  Innovation Centre network (EBN), France Clusters, Berytech Foundations (Lb), Start-up Maroc, Forum des Chefs d’Entreprises, Agence Wallonne à l’Exportation et aux Investissements Etrangers (AWEX), GAFI Bedaya Center, Agence Régionale pour l’Innovation et l’Internationalisation des Entreprises (ARII), Foundation pour l’Université de Lyon, The MENA Business Angels Network (MBAN), CEI Piemonte S.c.p.a, Arabreneur, Palestine’s Information and Communications Technology Incubator (PICTI), ,l’Agence de Promotion de l’Industrie et de l’Innovation, , Mowgli Foundation, the Association of European Chambers of Commerce and Industry, la Conferedation des Entreprises Citoyennes de Tunisie (CONECT), the Economic Research Forum (FEMISE), the Higher Council for Innovation and Excellence, the Information Technology Industry Development Agency, l’Institut de la Méditerranée, International Network for Small and Medium sized Enterprises, Kedge Business School, R&D Maroc and the Royal Scientific Society.


Catalunya participa en un projecte de la Comissió Europea per incrementar la cooperació entre els clústers europeus i del sud de la Mediterrània