ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Joan Aregio: “Els clústers permeten complir els objectius individuals de les empreses a través del suport col·lectiu"

Imatge per defecte

Barcelona, 30 de maig de 2017.- El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, ha inaugurat aquest dimarts al matí l’assemblea anual d’INDESCAT -el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya- en el marc del setè aniversari de l’organització. La jornada ha reunit al parc temàtic esportiu Open Camp a l’estadi Olímpic Lluís Companys els membres del clúster i professionals del sector.

Durant la seva intervenció, Aregio ha subratllat que el clúster INDESCAT “representa un sector d’una enorme importància”, l’esport, format per més de 500 empreses a Catalunya i que genera més del 2% del PIB al nostre país. El secretari d’Empresa i Competitivitat ha destacat la importància dels clústers per a l’economia catalana assegurant que “busquen generar sinergies de conjunt, que facin que el sector tiri endavant, complint els objectius individuals a través del suport col·lectiu”. A l’acte, que ha servit per analitzar com internet està modificant el mercat esportiu del futur, també hi han assistit el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, la presidenta d’INDESCAT, Anna Pruna, entre d’altres.

INDESCAT és un dels clústers acreditats pel programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ, que té l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entitats d’un mateix sector per compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Actualment hi ha 30 clústers catalans acreditats que hi participen, que agrupen més de 2.100 empreses, tenen una facturació agregada de 65.000 milions d’euros i ocupen 290.000 treballadors.

Joan Aregio: “Els clústers permeten complir els objectius individuals de les empreses a través del suport col·lectiu"