ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern mostra el seu compromís amb la sostenibilitat en l’àmbit de l’empresa

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat aquest divendres la jornada ‘Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació’.

02/06/2017 01:38
Imatge per defecte

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha inaugurat aquest divendres la jornada ‘Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació’. Es tracta d’un dels actes del cicle de xerrades organitzat pel Govern que servirà per elaborar un Pla Nacional en resposta a la resolució aprovada per Nacions Unides en l’àmbit del desenvolupament sostenible, l’Agenda 2030.

Durant la seva intervenció, Baiget ha assegurat que “la sostenibilitat ha de deixar de ser un adjectiu per ser un substantiu” i que és “una política transversal en totes les activitats que es fan des del Govern”. En un context de canvi com el que suposa la digitalització i la indústria 4.0, el conseller ha subratllat que “l’empresa és un conjunt molt ric d’interrelacions entre directius, empresaris, treballadors i l’entorn en el qual treballen: no podem parlar d’empresa com un ens abstracte i independent, sinó dels efectes que té sobre el territori i les persones”. En aquest sentit, ha destacat, els efectes no són només “si ha de contaminar més o menys, sinó també sobre si els sous o els impostos que es paguen són o no adients”.

L’acte, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, també ha comptat amb la participació del secretari general d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert, la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, i el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, entre d’altres autoritats.

El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la resolució ‘Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible’, que conté 17 objectius i 169 fites global a assolir en l’horitzó de l’any 2030. El mes vinent, a Nova York, el Fòrum Polític d’Alt Nivell de Nacions Unides analitzarà els progressos realitzats en l’aplicació d’alguns objectius, entre els quals hi ha els que conformen l’eix de debat que s’abordarà demà. El cicle l’impulsa i coordina el Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència a través del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), la Direcció General d’Afers Multilaterals i Europeus i la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament.

El Govern mostra el seu compromís amb la sostenibilitat en l’àmbit de l’empresa