ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La multinacional Zobele i la start-up catalana Touchland col·laboren per crear el primer dispensador intel·ligent d'higienitzant de mans

Imatge per defecte
  • Anomenat Smart KUB, integra tecnologia IoT per fer el manteniment a distància -controlant en temps real el nivell d’higienitzant i la bateria del dispositiu- i d’aquesta manera planteja una alternativa més eficient i sostenible al rentat de mans tradicional amb aigua i sabó. 
  • La col·laboració entre la multinacional italiana i la start-up catalana va començar arran de la participació de Zobele al programa Innovar a través de start-ups d’ACCIÓ.
  • L’acord contempla que Zobele desenvolupi i produeixi el nou dispositiu dissenyat per Touchland, mentre que la comercialització serà a càrrec de la start-up, que preveu llançar el producte als Estats Units el pròxim mes de novembre.

La multinacional italiana Zobele i la start-up catalana Touchland han arribat a un acord comercial per treure al mercat el primer dispensador intel·ligent d’higienitzant de mans. La col·laboració entre les dues empreses, facilitat a partir de la participació de Zobele al programa Innovar a través de start-ups d’ACCIÓ, farà possible la industrialització i posterior comercialització d’aquest dispositiu, en què Zobele aporta la seva capacitat productiva i Touchland el disseny de producte i l’estratègia comercial.

El nou Smart KUB es començarà a comercialitzar el pròxim novembre als Estats Units i serà el primer dispensador intel·ligent d’higienitzant de mans del mercat. Gràcies a la tecnologia de l’Internet de les Coses, el dispositiu estarà connectat a un control remot i permetrà controlar en temps real el nivell d’higienitzant i la bateria del dispositiu. D’aquesta manera s’aconsegueix reduir despeses, fomentar l’estalvi energètic i oferir una millor experiència en manteniment. “És una alternativa més econòmica, sostenible i eficient que el rentat de mans tradicionals amb aigua i sabó”, afirma la CEO de Touchland, Andrea Lisbona.

L’acord entre les dues empreses s’ha formalitzat aquest mes de maig. Zobele, multinacional del sector del gran consum, assumirà el desenvolupament, industrialització i fabricació del producte, i aconsegueix amb l’acord ampliar la seva cartera de clients. Per la seva banda, Touchland pot industrialitzar la producció amb plenes garanties en la cadena de proveïment.

Touchland és una start-up ubicada a Sant Quirze del Vallès que en l’actualitat compta amb quatre treballadors. Ja comercialitza els seus productes a 12 països i confia que l’acord li permeti escalar el negoci. “És un acord estratègic molt bo, que ens permet créixer i guanyar mercat, ideal per a qualsevol start-up que dissenya productes de gran consum com nosaltres”, assegura Lisbona, que es felicita per la bona entesa que han mantingut amb Zobele: “Ha sigut increïble treballar amb ells, pel seu know-how i professionalitat”.

En aquest sentit, Zobele és una multinacional italiana amb més de 4.500 treballadors a tot el món, i que té la seva seu mundial d’innovació a Barcelona. D’ençà de la seva participació a l’última edició del programa Innovar a través de start-ups d’ACCIÓ, la companyia ha impulsat el programa Join and Win. “Volem estar al cas d’oportunitats dins i fora de l’empresa i incorporar la innovació al nostre procés productiu”, explica Roberto Camarero, responsable del programa d’innovació corporativa de la multinacional italiana.

És precisament en aquest punt on entra la col·laboració amb les start-ups. “Els oferim serveis interns d’enginyeria de producte, capacitat productiva i accés a la nostra xarxa pròpia de clients”, afegeix Camarero. A canvi, Zobele s’assegura incrementar el seu volum de vendes permetent que els projectes innovadors de les start-ups surtin al mercat.

El programa Innovar a través de start-ups d’ACCIÓ impulsa la col·laboració entre grans empreses i empreses emergents. Inclou diferents tipus d’actuacions com sessions de sensibilització i formació, ajuts per al disseny i implementació d’estratègies de col·laboració, suport en la identificació de start-ups, acompanyament en el procés de negociació i una línia de finançament a través de l’Institut Català de Finances (ICF) per a start-ups en co-inversió amb inversors corporatius.

La multinacional Zobele i la start-up catalana Touchland col·laboren per crear el primer dispensador intel·ligent d'higienitzant de mans