ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Joan Romero, nou conseller delegat d’ACCIÓ

El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Joan Romero nou conseller delegat d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat per a l’empresa.

13/06/2017 05:39
Imatge per defecte

El Govern de la Generalitat ha nomenat avui Joan Romero nou conseller delegat d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat per a l’empresa.

Nascut a Barcelona l’any 1972, Joan Romero és llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d’Operacions, i Diplomatura DAF en Direcció d’Operacions i Innovació per ESADE. Ha estat professor d’Economia Mundial i Espanyola a la Universitat de Barcelona.

Va treballar en el sector bancari i en el sector de la consultoria estratègica abans d’incorporar-se al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat de Catalunya, del qual va ser el director de Planificació. Amb la constitució d’ACCIÓ com a agència del Govern de la Generalitat de Catalunya per impulsar la competitivitat empresarial a través de la innovació i la internacionalització, ocupà el càrrec de secretari executiu de l’organització i posteriorment el de director executiu.

Ha participat en l’elaboració de diversos plans de suport a l’empresa, entre els quals destaquen els diversos Plans de Recerca i Innovació de Catalunya, el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, els diferents Plans estratègics que han impulsat CIDEM i ACCIÓ en els darrers 15 anys i el Pacte Nacional per la Indústria. També ha dirigit els Informes Anuals de l’R+D i la Innovació a Catalunya, el Baròmetre de la Innovació a Catalunya i ha col·laborat en diferents anàlisis de la situació competitiva de Catalunya des d’una perspectiva internacional, destacant Reviews of Regional Innovation – Catalonia de l’OCDE i el Catalonia in World Competitiveness  de l’IMD.

Joan Romero, nou conseller delegat d’ACCIÓ