ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Govern autoritza la signatura d’un memoràndum d’entesa entre ACCIÓ i Eurochile

14/06/2017 11:10
Imatge per defecte
  • L’objectiu és facilitar projectes de cooperació tecnològica entre empreses catalanes i xilenes i enfortir les aliances en els àmbits de la innovació, l’R+D i la transferència tecnològic

Barcelona, 13 de juny de 2017.-  El Govern ha autoritzat aquest dimarts al matí la signatura d’un memoràndum d’entesa entre ACCIO –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- i la fundació xilena Eurochile. Creada l’any 1992, aquesta organització està especialitzada en cooperació internacional amb empreses de la Unió Europea.

Es tracta d’un acord que té l’objectiu de concretar la relació entre les dues organitzacions i establir un marc de col·laboració per facilitar projectes de cooperació tecnològica entre centres tecnològics i empreses d’ambdós països, així com enfortir les aliances en els àmbits de la innovació, l’R+D i la transferència tecnològica. De fet, tant ACCIÓ com Eurochile formen part de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea, que fomenta la cerca de socis internacionals entre els països que en formen part.

Actualment Xile és un dels països considerats prioritaris per ACCIÓ en l’àmbit d’innovació, ja que gran part de les exportacions catalanes en aquest país són de productes d’alt i mitjà-alt contingut tecnològic. De fet, ACCIÓ va obrir una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions en aquest país l’any 1990 amb la voluntat d’enfortir les relacions comercials amb Xile.

ACCIÓ va obrir una Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions en aquest país l’any 1990 amb la voluntat d’enfortir les relacions comercials