ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Gabarró proveirà la fusta de nous hotels i ressorts de Panamà

Imatge per defecte
  • Gabarró ha signat un acord amb l’empresa panamenya Ardeco per subministrar panells de fusta de melamina per muntar els mobles de nous equipaments turístics.
  • L’empresa catalana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Panamà per introduir-se comercialment al país centre-americà.
  • Amb 120 treballadors i fundada l’any 1850 com a fabricant de carros de fusta, Gabarró va reforçar el 2015 el departament d’exportacions amb l’objectiu de destinar un 20% de les seves vendes a mercats exteriors.

L’empresa catalana Gabarró, amb seu a Sabadell (Vallès Occidental), ha signat un acord amb la companyia de Panamà Ardeco per subministrar la fusta de nous hotels i ressorts que s’estan construint al país centre-americà. En concret, Gabarró proveirà panells de fusta de melamina per fer el muntatge dels mobles dels nous equipaments turístics.

Per a introduir-se a Panamà, l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Panamà. De fet, Gabarró és una de la cinquantena d’empreses catalanes que va participar a la missió comercial de Panamà i Cuba organitzada el novembre de l’any passat per ACCIÓ i el Port de Barcelona.

Fins ara l’empresa ja ha enviat 9 contenidors de fusta a Panamà per projectes derivats d’aquest acord, amb un volum d’uns 225 metres cúbics, mentre que preveu enviar-ne 13 més a curt termini, en aquest cas ja tallats i preparats per fer el muntatge. Gabarró fa d’intermediari entre fabricants de fusta –per aquest projecte de la gamma gamela- i empreses finals, fent el tractament o modificacions necessàries al producte a les seves instal·lacions del Vallès Occidental.

Segons el responsable d’exportacions de Gabarró, Bernard Duliere, “vam fer una anàlisi del país, vam veure que hi havia una renda per càpita elevada i que nosaltres podíem aportar productes que no hi havia al mercat, amb més qualitat i millor servei”. “Tallem la fusta a Catalunya per ser més eficients en el transport i entreguem el producte llest per muntar, volem ser més àgils que altres empreses”, explica Duliere. En el futur, Gabarró té l’objectiu de diversificar els productes que exporta a Panamà i començar a vendre parquets i fustes d’exterior.

L’empresa va potenciar i reforçar l’any 2015 el departament d’exportacions, tot i que van començar a vendre a l’exterior l’any 2009 arran de la crisi. Han elaborat un pla de creixement a 7 anys amb la previsió d’arribar a exportar un 20% de les vendes de l’empresa a mercats com França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia i la regió del nord d’Àfrica, principalment. Gabarró fa crear-se l’any 1850 com a fabricant de carros de fusta, i actualment compta amb 120 treballadors i cinc delegacions a l’Estat espanyol.

"Tallem la fusta a Catalunya per ser més eficients en el transport i entreguem el producte llest per muntar, volem ser més àgils que altres empreses”, expliquen des de l'empresa