ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat destina 20 milions d’euros per consolidar Eurecat com el centre tecnològic de referència

06/09/2017 12:03
Logo Eurecat
  • El Govern ha autoritzat aquest dimarts que ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- atorgui l’ajut, que té per objectiu accelerar la transferència de tecnologia a les pimes catalanes.

El Govern ha autoritzat aquest dimarts que ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- atorgui un ajut de 20 milions d’euros a Eurecat. Es tracta d’una subvenció contemplada en els acords de govern de finançament plurianual de l’entitat i que té per objectiu reforçar-ne la seva activitat per consolidar-se com el centre tecnològic de referència a Catalunya.

Així, l’ajut permetrà a Eurecat impulsar el desenvolupament de línies de recerca industrial que generin nova tecnologia diferencial, que posteriorment incorporaran les pimes catalanes. És un dels mecanismes que garanteixen l’accés d’aquestes empreses a la innovació i l’R+D empresarial per guanyar competitivitat.

A finals de l’any passat Eurecat i Leitat van signar un acord de vinculació permanent amb l’objectiu d’aprofitar les sinèrgies entre ambdues entitats, millorar l’eficiència i incrementar la seva massa crítica. D’aquesta manera, Leitat accedirà a 4 dels 20 milions d’euros de l’ajut que el Govern ha autoritzat atorgar aquest dimarts. Eurecat és fruit de la fusió d’ASCAMM, CETEMMSA, Barcelona Media, Barcelona Digital i de la posterior absorció del CTNS i MAQCENTRE. Compta també amb el CTM Centre Tecnològic com a centre adscrit.

Eurecat és un agent TECNIO, és a dir, compta amb el segell que atorga ACCIÓ a les entitats catalanes (centres tecnològics, hospitals, universitats, grups de recerca, enginyeries o empreses) que a les empreses i pimes catalanes saber on dirigir-se en cas de necessitar tecnologia per crear o millorar nous productes o processos, resoldre els seus reptes tecnològics i participar en programes internacionals d’R+D i innovació. Actualment hi ha 68 entitats catalanes que compten amb aquest segell.

A finals de l’any passat Eurecat i Leitat van signar un acord de vinculació permanent amb l’objectiu d’aprofitar sinèrgies i millorar l’eficiència