ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup catalana TribeScale aconsegueix 150.000 euros en una ronda de finançament

18/09/2017 02:02
TribeScale

 

  • L’empresa emergent ha tancat aquesta ronda a través de Crowdcube, una de les 8 plataformes de finançament alternatiu acreditades per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.
  • TribeScale ha desenvolupat una app que integra totes les comunicacions entre treballadors d’una empresa –xat, videotrucades, assignació de tasques- per minimitzar les reunions i correus electrònics.

La startup catalana TribeScale ha aconseguit 150.000 euros en una ronda de finançament a través de la plataforma de finançament alternatiu Crowdcube. Amb aquesta ronda, l’objectiu de l’empresa és continuar la fase de desenvolupament de negoci, millorar i optimitzar el producte i intensificar-ne la comercialització.

La startup ha desenvolupat una plataforma web i una app per a dispositius mòbils destinada a empreses que minimitza la celebració de reunions i l’enviament de correus electrònics. Ho fa a través de la creació d’equips virtuals formats pels membres de la companyia que treballen en un projecte concret. Per facilitar la comunicació entre els usuaris que formen part d’aquests equips, l’app assigna les tasques a cada treballador i integra funcionalitats com un xat, videotrucades, enquestes i la possibilitat de compartir arxius al núvol. A més, una vegada introduïts els objectius, l’app monitoritza i emet avisos sobre l’estat d’execució del projecte, permetent als usuaris modular el seu ritme de treball en funció de si aquest és adequat o no per arribar als terminis establerts.

El finançament participatiu o crowdfunding és un sistema de finançament d'un projecte empresarial en fase d’arrencada a través d’inversions individuals d'un gran nombre de persones per mitjà d'una mateixa plataforma web. En aquest sentit, segons el co-fundador de l’empresa, Alberto Alcaraz, “l’ús de plataformes de finançament alternatiu com Crowdcube permet arribar a petits inversors, que en les rondes tradicionals no hi podrien participar ja que la quota inicial per invertir és més assequible”. Alcaraz afegeix que “aquests petits inversors es converteixen en clients potencials i ens permet fer una forta difusió del nostre producte”.

TribeScale, fundada el 2015 i amb seu a Barcelona, compta amb 6 treballadors. Aquesta és la segona ronda de finançament de l’empresa, després de la que va tancar l’any 2015.

 

El finançament alternatiu

L’objectiu de les acreditacions de plataformes de finançament alternatiu d’ACCIÓ és donar visibilitat i confiança als nous als nous instruments financers alternatius i complementaris a la banca que han sorgit en els darrers anys. D’aquesta manera, les plataformes de finançament alternatiu acreditades per ACCIÓ actualment són Crowdcube, The Crowd Angel, Capital Cell, Arboribus, Ecrowd, LoanBook, Finanzarel i Novicap. Aquesta estratègia per impulsar la competitivitat de les empreses catalanes es combina amb altres instruments que també s’impulsen des d’ACCIÓ, com les xarxes d’inversors privats o els business angels.

 

 

Segons l'empresa: "l’ús de plataformes de finançament alternatiu com Crowdcube permet arribar a petits inversors, que en les rondes tradicionals no hi podrien participar ja que la quota inicial per invertir és més assequible”