ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La inversió estrangera a Catalunya creix un 20,6% la primera meitat de l’any

Imatge per defecte
  • Entre gener i juny la inversió estrangera productiva ha assolit els 1.571,9 milions d’euros, el segon millor primer semestre de la sèrie històrica.
  • Amb un 35,5% del total, Catalunya lidera a l’Estat espanyol l’atracció d’inversió estrangera del sector de la indústria manufacturera.

La inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros la primera meitat de l’any, xifra que representa un creixement del 20,6% en comparació amb el mateix període de l’any passat. Es tracta del segon millor primer semestre de la sèrie històrica.

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions d’euros –que suposa un creixement del 22% en termes interanuals-. De fet, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera d’indústria manufacturera a tot l’Estat espanyol, amb un 35,5% del total. Sectorialment, també destaquen les inversions destinades a Comerç (16,4%), Activitats immobiliàries (16,3%), Altres serveis personals (10,4%) i Hostaleria (9,6%).

Segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, entre gener i juny, les principals empreses inversores a Catalunya han estat de França (27,5%), Països Baixos (20,0%), Luxemburg (7,7%), Itàlia (7,1%) i Alemanya (6,7%).

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera