ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa danesa Hempel invertirà 5ME en un centre d’R+D a Catalunya que comportarà 35 nous llocs de treball

Imatge per defecte

 

  • El nou centre de la companyia, que es dedica a la fabricació i comercialització de pintura, tindrà un espai de 3.500 m2 i desenvoluparà nous revestiments que endarrereixin la propagació del foc.
  • Entrarà en funcionament a finals del 2018 i estarà ubicat a Santa Perpètua de Mogoda, prop de les actuals instal·lacions de Hempel a Catalunya, que ja s’han convertit en la seu més gran de la companyia a Europa després de les oficines centrals de Dinamarca.
  • Per aquest projecte, Hempel ha comptat amb el suport i assessorament de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

L’empresa danesa Hempel, especialitzada en la fabricació de pintures, invertirà 5 milions d’euros per crear un centre d’R+D a Santa Perpètua de Mogoda que suposarà la creació de 35 nous llocs de treball, la majoria doctors i enginyers. Es tracta d’un centre que complementarà la planta de producció, les oficines i les instal·lacions logístiques de la companyia a Polinyà, a pocs kilòmetres de distància, i que permetrà consolidar la seu catalana com la segona més important de la multinacional a Europa després de les oficines centrals a Lyngby, a Dinamarca.

Per aquest projecte d’inversió l’empresa ha comptat amb el suport i assessorament de la Generalitat, articulat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

El nou centre es preveu que entri en funcionament a finals del 2018 i comptarà amb una superfície de 3.500 m2. Estarà especialitzat en la producció de pintures revestiments industrials que endarrereixin la propagació del foc permetent protegir les estructures metàl·liques dels efectes del foc i allargant el temps que la estructura resisteix abans de col·lapsar-se per l’efecte de la temperatura. Ja s’han començat a incorporar part dels 35 nous treballadors que suposarà aquest projecte, complementant l’actual plantilla de l’empresa que ja supera les 200 persones.

Segons el director de la Unitat de Negoci per a Espanya de Hempel, Sergi Dominguez, Hempel ha trobat a Catalunya facilitat per trobar perfils tècnics qualificats, i és evident que s’ha convertit en un pol d’atracció gràcies a les universitats, el coneixement i la qualitat de vida. La multinacional, que és present a Catalunya des d’abans de l’any 1925, compta amb més de 6.500 treballadors a nivell internacional, presència a més de 80 països i fàbriques a Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia.

Segons l'empresa: “Hempel ha trobat a Catalunya facilitat per trobar perfils tècnics qualificats, i és evident que s’ha convertit en un pol d’atracció gràcies a les universitats, el coneixement i la qualitat de vida”