ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat impulsa la participació de 35 empreses i centres tecnològics a la In(3D)ustry i l’IoT Solutions World Congress

Imatge per defecte
  • Les fires s’emmarquen en la Barcelona Industry Week, un esdeveniment que agruparà vuit salons simultàniament en una setmana.

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, comptarà amb dos estands als salons In(3D)ustry i IoT Solutions World Congress, que se celebraran del 3 al 5 d’octubre. Els pavellons acolliran 35 empreses i centres tecnològics amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació i riquesa en l’àmbit de la Indústria 4.0, un dels sectors que genera més oportunitats de negoci actualment tant a Catalunya com internacionalment. Aquests esdeveniments s’emmarquen sota el paraigua de la Barcelona Industry Week, la trobada internacional dedicada a la indústria que agruparà simultàniament vuit salons a Fira de Barcelona Gran Via, que rebran prop de 50.000 visitants al llarg de la setmana de l’1 al 6 d’octubre.

In(3D)ustry, From Needs To Solutions

La Generalitat tornarà a participar en la segona edició la In(3D)ustry, que busca apropar la impressió 3D als sectors industrials, i aplegarà al seu pavelló 14 empreses i centres tecnològics vinculats al camp de la fabricació additiva, gairebé doblant la participació del 2016. Es tracta de Eurecat-Leitat (entitats que han signat un acord de vinculació permanent),IBEC, CIMNE, Ficep Steel Surface Systems, GPA Innova, Formbytes, Lubrizol, 3Du Engineering Solutions, AIRK Drones, Integral 3D, Intech3D, Cunicode i Alma IT Systems. El saló combinarà un programa de presentacions i trobades de networking amb la zona d’expositors, en què diferents companyies locals i internacionals oferiran el seu testimoni en l’ús de la tecnologia additiva, i amb una zona demostració, l’ARENA, on s’exposaran projectes d’aplicació real de la tecnologia i presentats per les empreses usuàries.

IoT Solutions World Congress

En paral·lel, durant l’IoT Solutions World Congress, Catalunya acollirà al seu pavelló 21 entitats, amb una major presència d’empreses i centres catalans respecte l’edició anterior del saló. Entre els participants s’hi inclouen les empreses ACK Storm, Agrifood Alternative Technologies, Ateknea Solutions, Beabloo, Bismart Business Intelligence Specialist Services, Datawatt – Seinon Solutions, Effitronix Systems, Hemay, IN2 – Ingeniería de la Información, Industrial Shields, PickData, Sensing & Control, Sirt, Smilics, Tai Smart Factory i Tecsidel. A més, també hi assistiran cinc centres tecnològics acreditats amb el segell TECNIO que atorga ACCIÓ: el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), la Fundació Centre d’Innovació i Tecnologia de la UPC (CIT UPC), la Fundació Privada I2Cat i Eurecat-Leitat. En aquesta ocasió, les entitats presentaran solucions reals de IoT ja disponibles per a la indústria.

Coincidint amb l’esdeveniment, ACCIÓ organitza, a través de la xarxa EEN, el Brokerage Event, una sèrie de trobades entre prop de 300 professionals d’una trentena de països on podran presentar els seus productes i serveis a possibles socis i clients internacionals.

En el mac d’aquest congrés, el dia 4 d’octubre a les 10h tindrà lloc la jornada IoT Catalan Alliance: Connecting to smart future, una trobada organitzada pel clúster IoT Catalan Alliance que agrupa empreses, centres i institucions catalanes a l’entorn de l’IoT durant la qual es repassaran les activitats dutes a terme aquest 2017 i s’exposaran els resultats obtinguts, així com diversos casos d’èxit per part de membres de l’aliança.

També en el marc de l’IoT Solutions World Congress se celebrarà per primera vegada el Blockchain Solutions Forum, un dels principals esdeveniments a nivell internacional centrats en tecnologia blockchain amb més de 200 ponents i demostracions en directe. La Generalitat de Catalunya participarà en aquesta fira amb un estand amb tres entitats (Eurecat, UbiCrypto i Ubiquat) on es presentaran les iniciatives que s’estan duent a terme per impulsar els serveis i solucions basats en tecnologia blockchain a Catalunya.

Iniciativa Going Digital

ACCIÓ aprofitarà la celebració dels congressos sobre IoT i 3D per repetir la iniciativa Going Digital, que organitza amb la Fundació Mobile World Capital i que ja va tenir lloc durant la passada edició del Mobile World Congress. El servei permetrà a 80 professionals que no són del sector de les TIC identificar les oportunitats que ofereixen les solucions 4.0 que es presentaran perquè puguin aprofitar-les per als seus negocis. Durant la setmana, les empreses participants podran visitar les dues fires i també tindran accés gratuït al Brokerage Event.

Expoquimia

Una altra de les cites de la Barcelona Industry Week és la trobada internacional de la química, Expoquimia. Sota el paraigua del saló i en el marc del projecte Interreg S3Chem, cofinançat per Interreg Europe, el 5 d’octubre ACCIÓ organitzarà un seminari sobre reptes i tendències del sector químic juntament amb altres sis regions europees que formen part de la iniciativa. L’objectiu d’aquesta trobada, que compta amb el suport de diferents universitats i centres de recerca, és contextualitzar el paper de la indústria química per l’economia europea i presentar el projecte com a proveïdor de solucions innovadores per fer front als reptes de les societats actuals. Es preveu la visita d’un centenar d’assistents, que també podran participar en activitats de networking que volen ajudar les empreses catalanes a trobar socis internacionals. Entre els participants també es troben representants de la Comissió i de l’ecosistema empresarial i d’innovació del sector químic, tant a Catalunya com de la resta de regions europees que formen part del consorci.

Open Innovation Forum

A banda, el saló de la química també acollirà el 5 d’octubre l’Open Innovation Forum, un espai de trobada entre empreses, centres tecnològics i universitats que busca fomentar la transferència tecnològica entre els diferents actors implicats. Aquesta iniciativa dóna l'oportunitat a empreses de llançar els seus reptes d'innovació i als grups i centres de recerca a proposar solucions a aquestes necessitats. 

El fòrum, organitzat per diverses universitats catalanes i centres de recerca, comptarà amb el suport d’ACCIÓ, que celebrarà una sessió on donarà a conèixer les diferents eines que posa a disposició de les empreses en matèria d’innovació. La trobada acollirà prop d’un centenar de participants, entre universitats, centres tecnològics i empreses dels àmbits de l’alimentació, la salut, l’energia i la química.

Els pavellons acolliran 35 empreses i centres tecnològics amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació i riquesa en l’àmbit de la Indústria 4.0