ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana SEPMAG Systems introdueix a la Xina la seva tecnologia de fabricació de kits de diagnòstic mèdic

SEPMAG

  • SEPMAG ha tancat un acord amb el distribuïdor xinès Zenmindes per tal d’exportar al país asiàtic sistemes de separació biomagnètica, és a dir, un tipus de dispositius amb els que es fabriquen reactius que detecten malalties com l’hepatitis o la SIDA.
  • L’empresa, amb seu a Cerdanyola del Vallès, ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a la Xina per introduir-se al territori.
  • Fundada el 2012, SEPMAG Systems compta amb clients com Biokit, Grifols i Roche i exporta el 90% de la seva producció.

L’empresa catalana SEPMAG Systems, amb seu al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès, ha iniciat la seva expansió a la Xina amb la introducció d’una tecnologia de separació de partícules. L’empresa, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Beijing, ha tancat un acord amb el distribuïdor local Zenmindes per tal de distribuir el seus productes a la Xina.

SEPMAG s’ha especialitzat en la fabricació de dispositius que, amb l’ajuda d’imants, generen un camp magnètic que permet separar diferents tipus de partícules. Amb aquests productes es fabriquen els reactius, un dels components dels equips de diagnòstic mèdic que detecten malalties com l’hepatitis o la SIDA a través de la sang, orina i altres tipus de mostra. Entre els clients de l’empresa es troben reconeguts laboratoris com Biokit, Grifols i Roche.

A través de l’acord amb el distribuïdor Zenmindes, SEPMAG ja ha venut els seus primers 4 dispositius a empreses de diagnòstic i centres de recerca xinesos, el valor dels quals oscil·la entre els 5.000 i els 100.000 euros. Segons el responsable científic de l’empresa, Lluís M. Martínez “ens els darrers 5 anys la Xina ha apostat pel desenvolupament de les tecnologies de diagnòstic basades en partícules magnètiques i ha esdevingut un mercat potencial per introduir-hi la nostra tecnologia que resol els problemes d’estandaritzar, validar i escalar els processos de separació, que necessiten volums de treball cada vegada més grans per respondre a una demanda creixent”.

Martínez també destaca l’avantatge de comptar amb un distribuïdor local perquè “Zenmindes coneix el mercat xinès però alhora també està acostumat a tractar amb empreses europees, cosa que fa que sigui un soci indispensable a l’hora de minimitzar les possibles diferències entre les dinàmiques de treball d’ambdós territoris”.

SEPMAG Systems, fundada el 2012, exporta el 90% de la seva producció a països de la Unió Europea, els Estats Units, el Japó i ara a la Xina, amb una facturació anual d’un milió d’euros. L’empresa compta amb un total de 8 treballadors repartits entre les instal·lacions catalanes, els Estats Units i el Japó.

Amb un creixement econòmic del 6,7% el 2016, actualment hi ha 5.193 empreses catalanes que exporten a la Xina. L’any passat, les vendes de Catalunya en aquest país van assolir els 1308 milions d’euros, un 9% més que l’any anterior. Les exportacions catalanes representen el 26% de les exportacions de l’Estat espanyol al país asiàtic.

Segons l'empresa: "en els darrers 5 anys la Xina ha apostat pel desenvolupament de les tecnologies de diagnòstic basades en partícules magnètiques i ha esdevingut un mercat potencial per introduir-hi la nostra tecnologia"